söndag 30 augusti 2009

Lure Coursing i Vallentuna

Igår ringde klockan 03,30 och våran resa till Vallentuna i Stockholm började. Det skulle ta lite under tre timmar för oss att ta oss ditt och incheckningen var mellan 06,45-07,30. Men det är alltid bra att ha lite tid att spela på ifall nått händer. Resan gick bra och hundarna sov hela tiden. Jag glömde typiskt nog kameran och det var synd som det var en fin plats vi var på. Gamla flygplan var uppställda på fältet. Hade varit kul att ha några kort på.

Det var tio faraohundar anmälda idag men det blev tre stukningar. Synd men det är ju sånt som händer. De som hade checkat in var Xemxija Almost An Angel "Maya", Xemxija Dellamorte Dellamore "Astrid" , Xemxija Bridget Jones " Doris", Faouziah´s Benediktine "Ida" , Antefa´s Palmeriah "Simone" , Antefa´s Rakelh " Rakelh". Så fattades det bara en finsk hund från Sawhorses från Finland. Den hade inte checkat in och ingen visste ifall den skulle komma. Det slutade med att vi stod och kolla skyltarna på varje bil som kom senare för att se om det var en finsk skylt. Ingen finsk bil kom och vi kunde lättat andas ut. De finska hundarna brukar sopa banan med de svenska. Varför är det ingen som vet men det är ett faktum att de är bättre. Så nu blev det 6 svenska hundar till start och 4 certhundar som ville åt de 2 certen som skulle delas ut.

Efter första loppet ledde Rakelh och sedan kom Astrid. Dagens överaskning var att Maya hade kutat till sig en 3 plats. Väldigt kul tycker jag som hon brukar vara i slutet på listan. Sedan kom Ida, Doris och Simone. Så till lopp två blev nervositeten stor som de hade ökat banan från 740 meter till 850. När det blir så stor ökning på banan i andra loppet kan det börja hända grejer. Men det blir också mer spännande. Alla hundarna i lopp två gjorde ett bra lopp. Maya och Ida fick ett lite konstigt lopp och Ida blev distraherad och stannade för att inte gå i mål. Tänka att allt som händer händer i målgång under ett lc lopp. Nästan alltid är det så.

Dagen slutade med att Antefa´s Rakelh tog sin andra raka seger med cert. Jag är lite avundsjuk på stormlampan som de vann. Xemxija Dellamorte Dellamore "Astrid kom tvåa med cert. jippi jippi vad kul det var. Vissade det kanske inte så bra igår men jag får skylla på att jag var trött trött. Trea blev Xemxija Bridget Jones, Fyra Antefa´s Palmeriah och sist kom Xemxija Almost An Angel " Maya". Hon slutade på en jumbo men jag är mäkta stolt över min äldre tjej som gjorde ett kanon första lopp.

Dagen var toppen med underbart väder. Kanske lite kallt men det gjorde inget. Vi faraohunds människor satt tillsamman och pratade hela dagen och lite roliga historier fick man höra om faraohundar och deras hyss.

Korten som kommer här nere är tagna av Sofie Lönn och ni kan besöka henne på hennes blogg och se flera fina kort från dagen. Besök hennes blogg här. Kolla även in den underbara bildserien där vi ska fånga Rakelh och Astrid efter andra loppet. Helt underbar bildserie.


Fina Maysan springer som en gasell

Astrid på upploppet. Rakelh har nog precis tagit trasan. Tycker nog att min lillstumpa ser mer ut som en liten räv med sin plymiga svans. Ser även ut som att hon är ute och leker :) Hon får nog kolla in Rakels attityd när hon jagar eller Maya. Det ska vara blodigt allvar och inte lek ;) Kommer försten aldrig att ansa svansen ifall någon funderar. Den är lixom Astrid. Har fått lite pikar på att jag borde göra det men det kommer jag aldrig att göra. Den är ju fin ju ;)

1 kommentar:

Emelie sa...

Grattis!! Andra certet för i år och en andra plats är ju skitbra! Och de ser riktigt härliga ut på bilderna.