torsdag 12 juni 2008

Utställnings tränat

Efter våran långpromis idag så bestämde jag mig för att utställningträna lite.

Jag vill ju att jag och Astrid ska göra bra ifrån oss i ringen och då behövs ju träning och åter träning som med allting annat. Men det är inte alltid så lätt i praktiken. Jag tränar inte så mycket och då kan man inte heller ha så höga krav anser jag. Det har vi inte heller. Tar vi oss runt snyggt i ringen och Astrid står still vid hanteringen är jag nöjd för tillfället. Får vi sedan en 1:a med bra kritik så är vi också nöjda.

Astrid slarvar lite när hon springer har jag fått förklart för mig av en person som kan det här. Ju mer jag kollar på henne så ser jag också att hon slarvar när hon springer. Så det har jag försökt få lite koll på idag. Tror att jag fick lite känsla för det till slut. Jag tror att hon springer bara och då blir det slarv. Så idag har vi försökt få lite mer känsla i traven. Tror att vi fick det tillslut. Man får inte liva upp henne för mycket för då spårar det ur totallt. Men hon sprang med känsla ivarjefall och det var det jag var ute efter. När hon sökte sig framåt framför mig så slängde jag iväg en godis och det verkade funka. Hon blev mer aktiv framåt.

Hon ställde sedan upp sig riktigt bra själv. Bakbenen är inte tillräkligt långbak men det kommer. Det viktiga är ju att jag hittar känslan för vad som är bra och inte. Ska försöka och inte pyssla så mycket med henne i framtiden utan vi ska friställa är det meningen så vi går sakta framåt. Jag kunde idag flytta bakbenen utan att hon rörde sig framåt och det är ett framsteg. Så jag kan säga att jag är mycket nöjd med vårat korta träningpass. Får nog försöka att gör så här varjedag för hon är duktig lillskruttan.

Tog sedan ut Maysan för hon var ju så avundsjuk för att vi hade varit borta i en kvart och käkat godis. För det kände hon ju direkt.

Vet inte riktigt vad jag ska säga om det här utan att hon inte är lika smidig som sin dotter. Som vi inte har ställt aktivt på nästan 3 år så har hon ju glömt massor. Hon hoppar runt som en säl och bara vill ha godis. Det som jag tycker är att hennes rörelser har mognat och blivit bättre. Men nått som hon inte kan är att ställa upp sig. Eller så är jag så bortskämd med Astrid som har en mycket bättre benställning bak än sin mamma. Tror på det faktiskt att jag har glömt hur Maysan ser ut. Det är en liten konst att ställa upp henne som hon inte gör det själv. Jag har nog glömt bort hur man gör tror jag. Nej vi får allt ta och träna lite mer jag och Maysan. Hon har ju varit så duktig men idag funderade jag allvarligt hur hon kan var Champion. Inget illa om Maysan jag älskar henne över allt annat men idag stod hon inte vackert.

Så nu får jag ta och skärpa till mig och träna hundarna för det de är och kan bli. Det är mitt nya löfte det här året.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vill du träna nå utställning imorrn så hänger jag gärna på - vi har ju inte tränat nåt alls!!

Anonym sa...

Japp det ska vi. Tänkte jag ivarjefall.

Anonym sa...

Det låter som att Astrid och du är på G! Kul! Jag skulle också behöva gå ut med Solo ikväll och köra lite. Men prio ett ikväll är kloklippning, på alla tre hundarna eftersom hela gänget ska med till Avesta. Kan ju inte skämmas för dom, även om de inte ska in i ringen. Tror att vi kan vara i god tid i Avesta imorgon och då blir det någon timmas träning med Solo på plats. Det är viktigt.

Vi ses!
/Helena