lördag 10 maj 2008

Första dagen på spårkursen

Idag har jag och Astrid varit på första dagen för spårkursen. Skulle ta med mig kameran men glömde den så klart. Så bilden är av den trötta Astrid när vi har kommit hem. Helt slutkörd : )

Vi var i skogen ifrån kl 10 på morgonen till kl 14 med stålande sol . Fyra stycken hundar är det som är med. Golden Retrivern Molle, Schäfern Ozzy, Rottisen hmmm har glömt namnet och så Astrid.

Astrid första spår i livet bestod av ett spår gått av mig och hennes blårandiga boll. Ca: 15 meter in i skogen låg bollen och väntade. Astrid släpptes på spåret utan ord eller hjälp och hon tog det nästan på en gång. Pinnade iväg och blev lite osäker och sedan ordnade hon till det och hittade bollen. Hon blev så glad över att ha gjort nått kul och bra. Pernilla tyckte att hon var duktig som nosade ordentligt i backen och verkligen tänkte. Jag var bara stolt kan jag säga. Min faraohund kan spåra och hon gjorde det bra första gången.

Andra spåret var rakt på med en liten böj och två saker. Först låg en kamptross , böjen och sedan bollen. Den här gången tog hon spåret utan problem och fixade svängen och båda sakerna. matte var nu ännu stoltare :) Pernilla tyckta att jag kunde börja lägga till spårkommando som hon fattade grejen så bra.

Tredje spåret var som ett Appelspår och med tre saker. Första sträckan låg trossen, sedan en spårpinne och sist bollen. Den här gången tror jag att jag störde henne för hon ville iväg men jag höll i henne fast det ínte var meningen så hon blev lite osäker. Hittade trossen fixade svängen men sedan blev det lite svårt. Jag hade lagt pinnen på en liten förhöjning och hon missade den först och hittade den sedan. Klumpigt av mig att lägga den lite högre. Sedan tappade hon bort sig. Halva delen av spåret låg på ett torrt område och hon förlorade doften. Oerfaren som hon är men det gör ingenting. Med lite hjälp att komma på den rätta vägen hittade hon även den sista saken. Då var hon så trött i skallen att hon inte ens orkade vara glad. Guldkamellen var slut.

Jag är väldigt nöjd över våran spårdag och ser med glädje fram imot morgondagen. Astrid har varit en stjärna och vi började även träna in att ta upp spårpinnarna. Hon fattade det galant. Bet man i den fick man en godis. Helt ok enligt Astrid.

Nu ska vi vila upp oss för nya krafter imorgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Molly tackar så mycket :D Vad kul att spåret gick så bra!! Då hänger du med ut i spårskogarna snart då?!