måndag 4 februari 2008

Koppelkurs

Så har vi varit på koppelkursen igen.

Den här gången skulle vi mötas upp vid Avestas vattentorn och träna på möte med människor. Vi var inte så många den här gången bara 5 st av tio.

Så idag gick träningen ut på att vi skulle gå med hundarna runt vattentornet och träna just på att gå i koppel. Vi delade på gruppen så hälften fick gå med hundarna och vi som blev över fick vara störning. De med hundar gick åt ett håll och vi utan möte dem åt det andra håller. Vi skulle heja på föraren och hoppa, springa och ropa när vi möte dem. Vi fick också ha lite koll på hur mycket störning de olika hundarna klarade av. Kursen går ju ut på att det inte ska bli för svårt utan att det ska vara kul att gå med matte.

Astrid sköte sig galant och brydde sig inte alls över de andra som vi möte. Hon hade superkontakt och var helt med på vad vi gjorde där. Vi hade roligt och var ute tillsammans.

Sedan testade vi också att ha en person som gick med oss. När vi sedan fick den här mötande personen så skulle den som gick med vända ryggen till den mötande personen. Hundarna blev faktiskt helt annorlunda och mycket lugnare i sin promenad. Intressant faktiskt att det blev en sådan skillnad. Man kanske ska hyra in någon som vill gå promisar med oss.

Nästa gång skulle vi vara på idrottsplatsen så då blir det lite mer vardagsstörning.

Jätterolig kurs man ser framsteg hela tiden. Sen en stor eloge till Pernilla som har blivit en så himla duktig kursledare. Hon är mycket bra på att berätta hur vi ska göra och varför.

Inga kommentarer: