måndag 4 februari 2008

Bilen är till salu

Igår blev pärlan till salu

Den hann inte mer än komma ut på blocket så ringde det. I andra änden av luren pratar en person väldigt konstigt jag fattade nada av vad han sa. tillslut fick jag ta till min fina engelska :) Ni kan tänka er hur det lätt när man inte ens är förbered. Det gick väldigt knaggligt och saker på engelska om bilen är ju lite begränsat ;) Han sa ivarjefall att hon ville ha bilen utan att ha kollat på den. Jag sa då att en annan person skulle komma och kolla på den innan han fick komma. Personen som skulle komma dök inte upp och den här med konstiga språket ringer igen strax förre sju. Vi bestämde att han skulle få komma men han skulle åka ifrån Örebro så kl 22 skulle han vara framme i Säter.

Klockan 22 står vi där vid nerlagda Statoil i Säter och visar min bil. Jag trodde att det var en utläning som hade ringt. Det var det också men jag hade väll aldrig trott att en person från Litauen skulle vilja köpa bilen. Tre personer gick runt och kollade och tafsade och varenda gång man skulle visa upp ett papper så dök värsta ficklampan upp och lyste.

Nu visade det sig att de ville exportera bilen till Litauen och att de ville ta den med sig på engång. Nu blev jag osäker och det slutade med att de fick följa med hem men de vägrade att komma in som de blev rädda för guldkamellerna. Man har tydligen riktiga vakthundar :) Kollade på vägverkets hemsida och fattade ingenting.

Vi bestämde att vi skulle höras idag. Jag har tillbringat hela morgonen med att förstå hur man ska göra för att Exportera en bil. En gammal Audi A6 till Litauen känns helt otroligt.... Fick reda på att de skulle skicka in skyltarna och ett Litauiskt regbevis till Sverige innan jag kunde sluta stå som ägare. Även fast jag kryssade i Export på ägarbeviset som ska till vägverket så stod jag kvar som ägare. Kunde heller inte ta bort försäkringen innan den var inregistrerad i det nya landet. Så ifall skyltarna och regbeviset inte kom till Sverige så skulle jag fortfarande vara ägare och betala försäkringen för en bil som finns i Litauen. Kunde inta ta bort den. Det konstiga var att jag pratade med 4 olika handläggare och alla sa olika saker. Vet de inte vad de pratar om??????

Behöver jag tilläga att det inte blev någon bilförsäljning. För med min otur på sista tiden så hade jag varit ägare till en bil i Litauen kanske. Varför ska just sådana här saker drabba mig??????? Hur vanligt är det att 3 litauer kommer till en liten stad i Dalarna och vill eportera en 12 gammal bil????

Ikväll när jag kommer hem ska jag och Peder äta nått gott och kolla på en film. Hoppas att det inte ringer någon ikväll. Isåfall ska det vara en svensk och inte 3 balker som knappt inte kan engelska.

Nej ge mig styrka ge mig SEEEEEEEEMESTER nuuuuuuuuuuuuuuuuu. Tyar icke mer

1 kommentar:

Anonym sa...

Gamla Statoil - min gamla arbetsplats :( *saknar*.

Ja du det mesta kan visst hända, här har jag mer otur än tur oxå - är inte livet härligt ibland :P

Vad hade du för brukshund??

Jag gillar dina gaseller jag=)