måndag 17 april 2023

Sundsvall Nationell

BIR Enigma Walking On Sunshine & BIM Enigma Starlight Girl aka Hera


 I söndags tog vi en lite lätt tur till Sundsvall för att delta på årets första utställning för oss. Jag kan inte säga att jag var direkt sugen på att gå upp i ottan och vara ute på vägen igen men det gick som på räls bara klockan ringde. Med på trippen var även min mamma som åkte med som sällskap och det är jag mycket tacksam för. 

Hera som inte gillar att åka bort var lite lätt stressad när vi klev ur bilen men lugnade sig efter en stund. Det brukar gå bra bara hon får ligga i buren och lyssna in allt i situationen. Sedan var hon som vanligt och lugn. Sedan var det så skoj att hon viftade lite på knorren och gjorde lite snurrar på eget initiativ. Sivan kunde springa samlat utan att ånga på med en massa viftande ben så vintervilan har gjort henne gått. Hon passade även på att mysa lite med min mamma i stolen innan hon ville ligga lite i buren igen och vila. 

Hera vann championklassen och Sivan vann juniorklassen och slog sin konkurrent Siv. Ja det finns faktiskt en till basenji som heter Siv i samma ålder, hur stor är chansen lixom. I bästa tik tog domaren lång stund på sig innan han bestämde sig hur han ville att placeringen skulle se ut. Hera blev bästa tik och Sivan blev bästa tik 2:a med cert. Hera tävlade sedan om BIR och BIM mot Sivans brorsa Tuff som blev BIR, bäst i rasen för dagen. 

Jag är så nöjd med båda tjejerna och första utställningen för året för det kommer att bli några även i år tror jag.  Man kunde inte önska sig en bättre start faktiskt och jag är sjukt nöjd med dagen. Båda tjejerna var även med i uppfödargruppen som sedan blev BIS-2. 

Något jag inte ska göra om är att köra till Sundsvall över dagen då det sliter för mycket fysiskt. Det är verkligen värt att sova en natt i Sundsvall för att bli piggare. 

BIM Enigma Starlight Girl
BT-2 Enigma Cover Me In Sunshine med CERT. 

Inga kommentarer: