söndag 23 april 2023

Västerås Nationell

 Då har vi i helgen besökt Rocklundahallen för att delta på den nationella utställningen i Västerås. Skönt när det är typ hemma även om det tar över en timme att ta sig dit. Båda hundarna var anmälda och jag var helt säker på att Sivan tävlade i unghundsklassen men nej det var hennes sista tävling i juniorklass. 

Vi kom tidigt på morgonen och vi fick en bra parkering, grisarna småsjönk i bilen och sedan stressbajsade de lite och sedan gick vi in. Vi fick en bra plats i hallen och slapp flytta oss under dagen då förhoppningen var att vi skulle vara kvar en stund.  Sivan blev som vanligt fint visad av sin andra mamma Sofie och fick äran att på domarens önskan att springa åt fel håll i ringen då han ville se hennes mera röda sida. Sivan vann sin klass med exellent och ck och blev där med också BIR-junior. Hera skötte sig väldigt bra och sprang som en stjärna men hon reagerar ibland på vissa ljud som låter bakom henne och öronen spelar verkligen ibland hit och dit. Inomhus är verkligen inte hennes favoritställe. Hera kom 2:a i championklassen med exellent och ck. I bästa tik blev det så att jag visade Sivan då andra matte Sofie skulle visa sin andra tik Hanna som stod för championat för dagen. Hera fick ären att visas av Celin i bästa tik men jag fick sedan höra att hon hade full koll på var jag befann mig. Hera ser alltid så besviken nu när hon inte får vara med sin matten. Sivan hade i varje fall myror i alla fyra benen och kunde inte stå still alls först i bästa tik. Men skärpte som tur var till sig lite så hon kunde stå still. 

Bästa tik 3:a blev Sivan, Enigma Cover Me In Sunshine med reserv-cert
Bästa tik 4:a blev Hera, Ch Enigma Starlight Girl. 

Det var väldigt många juniorer i BIS finalen och domaren gillade håriga raser den här gången. 

Båda tjejerna var även med i Enigmas uppfödargrupp som blev bästa uppfödargrupp med Hp och sedan i finalen fick vi en BIS-4 placering. 

Åkte nöjda hemåt då båda tjejerna fick en placering i bästa tik av 17 deltagande tikar så det var många tikar som tävlade om cert och en placering. 

Xena hon var hemma med min mamma och hade pensioners mys med mys i solen och sköna promenader. Men hon blev så klart jätteglad när vi kom hem igen och hela flockan var samlad. 



1 kommentar:

J. S. Vila sa...

A very beautiful photograph of these joys of dogs. Littles, wonderfuls, loyables. One of they showing his good Award. Congratulations.