måndag 13 april 2020

Livet har förändrats med en liten basenji.

Nu är det 6 veckor sedan vi blev med basenji och vi är helt kära i denna lilla tjej. Hon visade direkt vi hämtade henne att hon är en tjej med stora åsikter då hon inte satt lugnt och fint i knät utan hon klättrade och grät och somnade efter en bra stund.

Väl hemma så var jag orolig för vad Tyson skulle tycka och han hade munkorg på sig men den fick han ta av sig direkt då han var hur snäll och fin som helst. Han tog till sig det lilla knytet och började leka med henne. Xena hon var livrädd och ja Hera på 3 kg jagade efter henne och Xena sprang. Med tiden så märkte Xena att det gick att säga ifrån till den lilla busiga saken. Hera som basenjin heter fick snart lära sig att det inte var populärt att hoppa upp mot kamelernas ansikten i soffan och att de då blev riktigt arga men hon tog det på ett bra sätt. Idag är alla bra vänner men de hatar när hon biter dem i bakbenen. Katterna är det fortfarande fri jakt på men det blir bättre och bättre men ibland hittar man Hera stå över Iris som ligger platt på golvet. De andra katterna har hon respekt för men inte för Iris.

Hera år galen i mat och när det är dags för henne att få sin mat så är hon helt galen och man ska vara glad över att köket inte är det modernaste då köksluckorna ibland ligger risigt till. Hon försöker ta mat på rumsbordet och första morgonen hos oss så gjorde hon ett jättehopp från soffan till rumsbordet och landade i leverpastejssmörgåsen. Jag och hon var ungefär lika chockade men sedan har hon inte gjort om smörgåsjakten. 

Varje natt sover hon nu i sängen tätt tätt och jag vet inte hur det går till men varje morgon så har hon knyckt nästa allt täcke. Sedan så sover hon så sött när hon snusar och pyser. Tyson sover också han in sängen varje natt och de ligger bredvid varandra. Han är lite besviken på att han nu inte får ligga under täcket men Hera vill ligga på täcket så han får följa hennes val. 

Allt är inte guld och gröna skogar då hon är en rejälbitare och sambon får ta det mesta av dessa attackbitningar. Hon gillar inte att klippa klorna  och andra gången vi klippte slutade i blodbad men både hon och jag fullföljde alla klorna även om vi inte var överens om övningen. Men jag har nuinförskaffat en kloslip så nu är det en godis för varje klo och det går riktigt bra men jag har en känsla av att hon alltid kommer att vilja ha en godis för varje klo. Hon blir lite förbannad när vi ska sätta på täcket ibland och hon blir otålig och vill iväg. En kväll var vi lite osams då hon höll på att riva köket i samband med kvällsmaten och det märktes på morgonen när vi vaknade att hon var lite småsur. Bäst att hålla sig väl med fröken basenji. 

Men det finns ingen som är så himla söt. Bara älskar när hon springer på gården och lägger öronen bakåt och bara springer som en galning. Eller när hon bara sitter och tittar på en med sina fina ögon då får hon allt hon pekar på..




Inga kommentarer: