fredag 10 januari 2020

Hundmöten

Tyson har som ni kanske vet problem med hundmöten men det har ta i trä blivit mycket mycket bättre på senaste tiden. Han skäller och låter men har slutat dra och låsa sig på en hund och har inte gjort utfall på ett tag när en hund har passerat på andra sidan körvägen. Att mötas på en gångväg är uteslutet eller att gå på ställen där vi inte kan gå undan så det undviker vi till varje pris.

När det är mörkt så är han värre så vintern brukar inte vara någon bra årstid att ta promenader. Igår fick vi ett hundmöte med två vuxna hundar och en valp som lät och hundar som låter är det värsta. Tyson låste sig och stod och tittade på hundarna men när han fick en godis framför nosen kunde han inte låta bli och följa med godisen. När hundarna hade kommit iväg en bit ut på en gräsmatta så kunde vi faktiskt röra oss framåt med hjälp av goda godisar som mutning. Helt fantastiskt och jag blir så glad att vi har kommit så här långt. 

Det som är bra med att bo i ett litet samhälle är att andra hundägare som bor i samma ände av staden vet att Tyson har problem med hundar och oftast inte försöker gå på oss och ger oss space på olika sätt. Samtidigt som vi visar respekt och försöker att gå undan så mycket som det går. Allt för att alla ska få en trevlig upplevelse. 

Men jag är så glad för Tysons utveckling som har kommit starkt på senaste tiden. Finaste Bubbis som verkligen kan om han vill ;) Vi fortsätter och tränar och har alltid godis med oss ut och ja går det inte så bra så härdar vi bara ut och väntar på att utbrottet ska gå över. Men vilken hund han är och vi bara älskar honom.


Inga kommentarer: