onsdag 8 januari 2020

Balans och hungriga hundar

Man tänkter lite snabbt att nu ska vi träna lite balans. Bra att göra det efter kvällpromenaden som de redan då är varma i kroppen men förre kvällsmaten som innebär att någon är hungrig som en varg. Vilket innebär att någon kommer att vara hysterisk.

Letade på disken från biltema och tog upp den på övervåningen och ropade på hunden. Insåg lika fort som hunden kom att nu blir det att hålla i hatten och ha tungan rätt i munnen. Tanken var att den hungriga hunden skulle stå till på disken och röra huvudet åt sidan varannan gång. Den hungriga hunden stod inte still ens en sekund med frambenen på disken och stod frambenen still så gick bakbenen. Det var tydligen väldigt svårt att bara stå till. Även hund nr 2 hade svårt att stå till men här handlade det mer om att stå kvar på disken med frambenen samtidigt som man försöker stepa sig till en godis.

Efter lite tålamod kunde den hungriga och den steppande hunden stå still och föra huvudet åt sidan i varjefall 2 gånger. Bestämde mig för att detta kommer att bli en återkommande övning för den var öppenbarligen  en väldigt svår övning även om den skulle vara lätt. Själv så testade jag att stå på ett ben på disken och ja det var lite svajigt.

Funderingen vilken balansbollprodukt jag ska köpa fortsätter.


Inga kommentarer: