söndag 13 januari 2013

Socialiseringsträning


Ja jag ska erkänna att det har inte blivit så mycket socialiseringsträning här som det har varit massor i skolan, jul och min bil har varit trasig. Varje gång Xena har åkt i sambons bil så har hon tuggat på den. Det har inte känt så bra att hon har gjort det. Bättre att hon äter upp min bil i stället som inte är lika dyr :P 

 Men igår var vi i väg och kollade på andra hundar. Först var de så läskiga och skälldes ut rejält men sedan gick det över och hon ville hemskt gärna busa med en annan 9 månaders blandras valp mellan flatt och schäfer. På slutet så kunde hon även känguruhoppa bredvid mig när vi försökte oss på att springa. Även så slutade hon skälla och tyckte att det var så spännande. Kom även lös och tog en varv bland de andra hundarna.Det är rätt intressant och se en lös faraohund för de är egentligen inte alls intresserad av att busa med de andra hundarna utan mera av att springa runt, runt dem. Sedan sov hon gott när vi kom hem. 

 Idag var vi till granngården och köpte foder. Mycket spännande men ingen tvekan över att gå igenom elektriska skjutdörrar eller att gå inne i butiken. MEN en personal fick absolut inte hälsa på henne. Att vi stod och pratade var helt ok men personalen fick inte sträcka fram handen, Nej det passade inte fröken alls. Men det var en bra personal som inte brydde sig om henne. 

 I morgon blir det en tur till vårat lilla city och traska runt lite. Nu ska vi göra något varje dag och olika saker. En natt för någon vecka sedan var vi till sambons jobb på natten och kollade på lastbilar. Det var mycket intressant. 

5 kommentarer:

Zallek - Kellaz sa...

Det är bra att ha en aktivitet varje dag för att aktivera/träna dem. Det är så lätt att det inte blir av annars. Vart var ni och kollade in hundar?

Grabbarna boys sa...

Det var då inget dåligt ställe att tränas på....det hade vi inte haft något emot att göra heller!!
Vov från grabbarna boys!

Quila o Ronja sa...

Så roligt att följa Xena, och hennes "framfart" i livet!
Känns som jag har en likadan här hemma. Visst är det spännande att studera deras sätt i olika situationer.
Ibland jättetuffa, och ibland riktiga små harar ;-)
Kram

Britt Marie o Rudi sa...

Här var det dåligt med träning i olika miljöer när Rudi var unghund och så blev han ganska jobbig i stadsmiljöer också. Det straffar sig att inte ta tag i det medans tid är .

desperat hemmafru sa...

Känns nästan skönt att höra att det finns andra hundar som skäller i nya situationer och är lite reserverade. Jobbar med min lilla nya hund. Tyvärr är han redan 9 månader men verkar vara socialiserad på samma nivå som din valp. Suck.