onsdag 23 januari 2013

Kloklippning

Det går faktiskt framåt med våra duster angående kloklippningen om det är något gott eller ont. Astrid hon står snällt på alla sina ben och låter sin matte klippa klorna fast hon ser lidande ut. Xena är väldigt intresserad när det kommer till att Astrid får sina klor klippta. Hon är gärna med och kollar närma och helst vill hon smaka lite på tången också. 

MEN när det kommer till att få sina egna klor klippta så är det inte alls lika intressant. Rent ut sagt vidrigt ;) Första gången hon fick sina klor klippta så sov hon tungt och det gick som en dans. Andra gången så hade vi en vild diskussion om vi skulle göra det eller inte. Hon fick göra det under stora protester. Xena tror nämligen att om hon piper eller skriker så slipper hon det. Men jag vet ju att hon inte gör sig illa. En lite dramaqueen är hon ut i pälstopparna. tredje gången så var det också protester men det gick bättre fast jag fick hålla fast henne igen men inte lika mycket. Idag var det dax igen och ja hon behövde övertalas men när vi var där så låg hon faktiskt snällt på sidan nästan hela tiden. Jag behövde inte hålla i henne utan hon stod ut. Sitta baktassen klippte jag när hon stod upp och sedan busade vi. 

När det gäller sådana här saker är jag inte speciellt pedagogisk som det hör till vanlig vård av kameler. Vill de inte så får de göra det ändå men jag berömmer mycket och blir jätteglad när de inte protesterar och bråkar eller börjar att slappna av. Ibland kan de även få en godis. Det här gäller även katterna. Bestämd men inte dum. Har aldrig haft några problem med katterna heller fast man får passa sig ibland när man ser att de surnar till. 

Nu kanske någon tycker att det är helt fel men jag försöker hitta ett sätt som de står ut på. Astrid och Maya de har alltid gått att klippa när de står upp. Anka henne var jag tvungen att trixa med innan vi kom till att hon också kunde stå upp utan att jag behövde hålla i henne. Kom på att det gick bra att klippa hennes klor när hon låg mjukt och under en filt. Så tog jag fram en tass i taget och klippte. Hon gillade inte att se tången och drog undan benet hela tiden. Xena verkar också kunna slappna av bättre när hon får ligga på sidan. Jag slutar heller aldrig efter en fot utan jag klipper klart. Känns lite onödigt att behöva upprepa hela proceduren en dag eller några timmar senare.

3 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Lustigt det där, hur olika hundar kan vara. Min gamla hund låter mig klippa klorna men drar gärna tillbaka tassarna och ser superynklig ut. Den nya hunden har jag redan klipp flera gånger utan några som helst problem. Efteråt får han springa runt med klosaxen som troffé i munnen. Han blir hur stolt som helst då! :-)

Victoria sa...

Allt bra?

Eva sa...

Jag är nog lik dig där - bestämd men snäll.
Jesper har skriiiiikit att han dött för varenda klo i alla år (10 då) tills jag upptäckte att det i alla fall gick ngt bättre om han fick ligga på trimbordet... Gissa om jag grälade på mig?
Assar tränas fortfarande... Mycket annat, som öronrengöring, går otroligt mycket bättre numer, men klor... EN ngn gång ibland går... (Han protesterar ju på rent farligt sätt, och har även lyckats krångla sig ur munkorg:( ) Tack och lov sliter han normalt klorna väldigt bra. (Normalt=asfaltsväder o inte snö)