tisdag 20 december 2011

Ankan har lite bronkit

Söting Anka har på äldre dagar blivit lite tätt i luftvägarna. Vi var till veterinären för ett år sedan och då hade hon lite förtättningar i lungorna men hostade bara vid visa väderlekar när vi tog en promenad. Vi såg det inte som nått problem. Igår var vi till veterinären igen för att kolla upp henne som hon nu hostar inne ibland. Veterinären tog en röntgen bild som visade att det var lite mer förtättningar i lungorna än för ett år sedan och att hennes andning var lite ansträngd. Så nu har vi fått Bricanyl i tablett form utstskrivet till tanten. Tänka att man kan ge hundar puffar också med ett speciellt munstycke. Det hade jag ingen aning om.

Men till Bricanylen. Som hon äter medicin mot sköldskötel så kunde Forthyronet ge Bricanylen en större verkan. Så det var kanske lite knepigt att dosera då men vi skulle börja med en 1/4 dels tablett för att se hur det gick. Men hon kan ju även få hjärtklappning så det var lite pest eller kolera tycker jag. Vill ju inte att min dam ska ha hjärtklappning. Hmm ibland är det svårt att vara matte som hunden inte kan prata.

Väldigt off topic en mattegrej. Jag är annars så himla glad som jag fick mina första högskole poäng i går. Efter den hårda hösten med att smälta allt med Maya så har inte skolan och första terminen gått speciellt bra. Ingen godkänd kurs än så länge. Men så igår fick jag mina första 7,5 poäng i välfärdspolitik. Jag är så himla glad och det här var verkligen min bästa julklapp i år. En lättnad i kroppen har infunnits sig. Nu ska vi fixa de andra poängen som släpar också :)

3 kommentarer:

Katarina sa...

Nu kommer de andra poängen ramla in också, ska du se! Lycka till!

Jennie sa...

Vi puffar ju Lizzy! Superenkelt och smidigt!! God Jul på er alla!! kramar Jennie

Sara sa...

Grattis till dom poängen verkligen bra julklapp :)