tisdag 3 augusti 2010

Resultat från Igår


Vi kan säga att varken jag eller kamelerna uppskattade att gå upp mitt i natten. Anka snarkade så fint och jag funderade starkt på att sova över. Men man vet ju vad irriterad på sig själv man blir om man gör så. Så vi gick upp 03,00 för att åka iväg en halvtimme senare.


Vi kan säga att alla vi med faraohundar tyckte att det var i tidigaste laget och även andra tävlanden. Kände mig inte så optimistisk och det fick jag även höra. Ja jag vet jag är inte den mest positiva jämnt men det blev bättre när jag fick se lite bra kort på mina kameler. Så nu hoppas jag att några kommer till datorn i sin tid.


Så hur gick det då. Inte som jag hade hoppats. Astrid slutade som 5:a och Maja som 8:a. Maya är inte jättesnabb men det stod i protokollet att hon hade en jämn fart över hela loppet. Så det kan ju vara så att hon vet att man kommer i mål och får ta trasan och därför inte behöver springa så man dör :)) Hon är smart min älskling och det är ju bra när man är lite till åren. På Astrid stod det att kondisen kunde vara bättre. Så det får vi fixa till :))


Men nått som de båda två gjorde bra det var att gena och det STORT. Under första loppet så skippade Astrid två svängar och bara drog dit hon trodde att trasan skulle. Hon gissade rätt smarta hunden. Maya gjorde samma sak och det slutade med att hon hade trasan bakom rumpan och nosen åt fel håll. Hon fick slå knut på sig själv får att komma åt rätt håll.


Nått som var mindre bra med tävlingen var den tidiga incheckningen, dålig skyltning och den dåliga åkern för bilåkning. Sedan hade de lagt banan bredvid en rätt stark trafikerad väg. Inte alls kul då en annan faraohund började att jaga en timmerbil i stället för trasan. Som tur var upptog den jakten på trasan. Hade de hållit sig en bit från vägen är det ok men inte att lägga den bredvid nästan.


Annars var det en väldigt bra och trevlig dag som vanligt. Hade även kunnat få ett nytt mål med hunderiet men jag stod snällt över. Tack Anna, Eva, Simon, Pia, Odd och Annica för trevligt sällskap. Vi syns väl snart igen


Även GRATTIS till Eva och Taika som tog hem vinsten och sitt första cert på första tävlingen. Härligt jobbat och GRATTIS till Annica och Firsty som kom tvåa med cert.


Inga kommentarer: