tisdag 3 augusti 2010

Maya tackar för sig

Efter att ha funderat lite idag så har jag och Maya bestämt oss för att lägga LC munkorgen och licenboken på hyllan för all framtid. Maya fyller 8 år i November och har tävlat under 7 säsonger. Visa år lite mer och andra knappt inte alls. Hon har varit skadefri under hela tiden och det tackar vi för. I licensboken finns det bara två fält kvar att fylla så hon har gjort sin del i karriären. Lc är nått hon älskar men har lugnat ner sig med åren. Tror att hon har kommit på att man får ta trasan inom sin tid så man behöver ju inte springa så fort.

Maya kommer istället att få lulla runt på rundbanan i stället så länge vi känner att hon tycker att det är skoj. Som sjuåring har vi äntligen fått till en bra form på kroppen igen och den ska vi försöka hålla igång. Nu väntar en ny kärriär på Maya efter den 13 November. Det blir det utställning igen och veteranklass. Så tills dess ska hon ha semester och testa på lite utställning igen.

Mayas karriär inom LC fältet

#2004 gjorde hon sin första start i Edsbyn
#2005 nr 1 på topplistan över faraohundarna vid årets slut
#2005 tog hon även sina två första cert
#2005 blev hon bästa svenska faraohund på tammsvik och placerade sig 5/12. Bara finska hundar framför och en efter. Nått jag är väldigt stolt över faktiskt.
# 2006 tog hon sitt sista cert och blev svensk lure coursing champion i Alnö/Sundsvall på 79,5 poäng
# Hon har varit placerad på topplistan alla år sen 2004 utom 2007 då hon bara tävlade en tävling. Då med varierande placeringar. Förra året blev hon nr 5

Jag har alltid varit jättenöjd med min Maya hon har den rätta kämparglöden och är alltid på hugget. En hund man har kunnat lite på i alla lägen. Varmt som regn. Hon ger alltid allt utom ja nu då kanske då hon har blivit äldre och förståndigare. Hon har gått från en vild mustang till en travhäst :)))

3 kommentarer:

Tassintryck sa...

Duktig kicka genom åren. Klart att "travhästen" får ta det lite lugnare. Det har hon gjort sig förtjänt av minsann :-).
SV: Skönt man inte är ensam. Och så länge armen sitter kvar så ;-)
Må så gott!
kram från mig
/maria

Helena sa...

Duktiga Maya! Klart du ska vara superstolt över hennes bedrifter! Och dina! När det gäller att vara hängiven och kliva upp så tidigt på morgnarna för att åka på LC-tävling. Synd att sista certet verkar sitta hårt åt för Asta! Kom igen, och kämpa, kämpa-

Kram
/H

Sofie sa...

Jättestolt över min Maya. Men
Helena du har missat det viktiga :)) Asta har ju tagit sitt sista cert. Men vi kämpar vidare :) efter en bra placering