måndag 1 september 2008

Lure Coursing i Vallentuna

Igår var vi och besökte Vallentuna brukshundklubb för att vara med på ett internationellt Lc-prov.

Maya har blivit mer fit sedan Borlängeprovet så jag gissade att hon skulle springa bättre och det gjorde hon. I takt med att hennes kondis har blivit bättre så har även hennes kämpaglöd kommit fram. Jag kan säga att hon var i samma toppform vid släppet som hon var för några år sedan. Hon skällde och kämpade järnet för att komma lös och ett tag höll även hennes önskan på att slå in. Inte så lätt att hålla en vild hund som försöker baka ur halsbandet framför en. Men som tur var fick jag tag i henne och starten fick ta av kopplet för det kunde jag inte göra själv. Jag hade fullt sjå att hålla i monstret.

Hon sprang bra stumpan och kämpade väll fast man kunde se att hon kunde ha lite bättre kondis. Det ska vi helt klart jobba på till nästa år. Efter första loppet var hon 3,5 poäng efter den ledande hunden. När det sedan blev prisutdelning slutade Maya på en 3:e plats av fem. Men jag är jättenöjd och Maysan var jättetrött och nöjd över dagen

Hon sänkte sig lite i andra loppet men annars så sprang hon väldigt jämnt. Hade ju tänkte att Maya skulle springa sin sista säsong men så blir det inte. Hon får kämpa på med sin dotter nästa år. Då ska de vara i trim från början av säsongen och inte i slutet :)

Vi säger även Grattis till Enya som tog sin tredje raka vinst och fick sitt championat den här dagen. Sista loppet mellan Enya och Thira var en rysare det är så lc ska vara. Spännande in i sista minuten.

Bästa bilden jag fick på Maysan som annars mest liknade Dumbo. Det är inte det lättaste att både motivera hunden och knäppa kort och därför är lite av fötterna borta. :)

3 kommentarer:

Mirrekex sa...

Ohh kalas att få en tredjeplacering. Duktig hon är. Ni riktigt glänser nu på plan. Är du trehúdsägare nu tyckte jag Pernilla sa? Kalas tre generationer brunt ;) kram

Anonym sa...

Grattis :) När var det rallytävlingen var?

Anonym sa...

vilken otroligt stor och fin rosett den har hon förtjänat