söndag 14 september 2008

Rallylydnads debut idag :))

Idag var det äntligen dax att skämma ut sig tänkte jag. Som jag inte är någon fanatiker på att träna så blir det inte heller så mycket träning. Jag och Maysan tränade en hel del när hon var yngre och ställde tom upp på en lydnadstävling. Den slutade väll lite i katastrof och pinsamheter som Maysan istället ville leka med andra hundar och äta måsbajs. Efter det framträdandet så la vi lydnaden på hyllan för att ta upp den senare. Men nu har senare aldrig blivit.

Men så i våras blev jag sugen på att testa rallylydnad och anmälde oss till en kurs. Det var verkligen nått som Maya gillade. Men sedan har vi inte tränat nått kan jag erkänna.

Men idag har vi tävlat rally och den enda träningen har varit att jag har läst lite på övningarna. Jag får skämmas jag vet men men man är obotlig skadad.

Maya var ivarjefall på hugget rejält idag och tyckte att det var förbannat roligt. Så roligt att hon ville skälla för att få godis. Vi gick banan med en faslig fart tyckte jag och momentet att lägga ner hunden och gå runt den liggande funkade galant. Inget som Maya är så förtjust i ivanliga fall. Några missar gjorde vi som att Maya kom åt koner i sin iver. Det var det jag visste efter våran prestation. Många som var där tyckte att hon hade gjort jättebra ifrån sig och tyckte att vi hade väldigt bra kontakt.

Under prisutdelningen blev jag rejält nervös som vi började närma oss 70 och vi hade inte blivit uppropade än. Men det blev vi på summan 74/100 och vi var godkända. Vi kom på plats 14/26 och det var verkligen bra tycker jag. När jag hämtade kritiken så sa domaren till mig att kolla på den. I den så ser jag att jag har gjort förarfel som kostade oss 9 poäng och att jag hade missat ett sitt i ett moment som kostade oss 10 poäng. Så 19 poäng var helt och hållet mitt fel. Hade vi inte gjort dem så hade vi hamnat bland de 5 bästa. Lite surt kan man tycka men man lär sig alltid nått av sina misstag. Vi slutade på tiden 2,28 som jag tror är bra.

I kritiken så står det som gjorde mig mest glad av allt. "En jättefin uppvisning med superkontakt. Blivande rallychampion?" För det hade verkligen känts super under tiden. Hon var verkligen med på allt. Så till nästa tävling som jag har anmält oss till så får jag väll skärpa till mig och läsa på lite bättre. ;) Även träna lite kanske hahahaha.

Maysan var idag den stora stjärnan och det förtjänar hon verkligen. Hon var helt klart bäst :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad roligt! Jag är sååå avis! Jag och valle har kört en del rally men jag får aldrig arslet ur vagnen och börjar träna och tävla. Grattis att det gick så bra för er! Riktigt skoj!

Anonym sa...

Usch, är det bara jag som tycker att det låter stressigt med "rally-lydnad"?

Anonym sa...

Va roligt att det gick så bra för er :)

Mirrekex sa...

Ohh grattis vad ni är duktiga sofie. Tummen upp för er kraaam