söndag 26 april 2015

Championklass

Då har vi debuterat i championklass i Västerås igår. Det var fem faraohindar anmälda och alla var på plats. Två hanar och tre tikar.  Xena tyckte det var lite jobbigt med allt ljud och alla människor som sprang runt. I den nya buren är det väldigt luftigt och öppet så hon hade behövt någonting som skydd på en sida. Något att hänga för då hon inte kunde lägga sig i fred. Men hon hade sällskap av bästa kompisen Elza som låg tryggt i buren och höll koll. De är så söta tillsammans hon och Elza. 


Ett tag stod jag och funderade vad fan det var som verkligen stank hund. Vi kunde inte komma på vad det var men efter ett tag fick vi svar på frågan. Vi misstänkte att lukten kom från en bur längre bort och vi hade rätt. Ut ur tygburen kom senare tre finska lapphundar som måste ha legat på varandra. Hur tänkte ägarna där det måste ha blivit jättevarm för buren var inte stor och lagom för en hund. Men tre stycken kom det ut. Xena hade ett palats i jämnförelse. 

Själva uppträdandet för oss gick bra och första gången på riktigt det kändes riktigt bra. Xena stod fint i hanteringen och ja överglänste sig själv. Titta lite konstigt på domaren när den gick bakom henne men rörde sig inte. Men domaren tog fram mätstickan och Xena var högre än idealet. Trodde hon skulle gå bananas men hon stod still. Jag var verkligen imponerad.vilken fin förståndig tjej hon har blivit min lilla fis. På grund av storleken fick hon exellent men inget ck. Eller det är vad jag tror i alla fall som hon har en fin kritik med sig hem. En till hund blev också mätt och utan ck. Men jag vet att hon är stor och Tyson som är gigantisk hade åkt direkt. Men finaste tjejen är hon och det var hon också igår enligt mig. 





Inga kommentarer: