söndag 22 juni 2014

Rallyträning

Idag har vi tränat rally och vi gjorde det i regn. Vi har väldigt konstigt väder här just nu, sol och regn lite som det vill. När jag hade byggt upp banan så började det regna så det var bara och träna. Ja och vill man lyckas då måste man träna i alla väderlekar och testa hundarna hur de reagerar. Fast jag erkänner att regn är väl inget trevligt väder att träna i.

Men kamelerna presterade fint i regnet och på schemat idag stod sitt framför och sitt framför och lite mer sitt framför. Xena har blivit lite för låst till min vänstra sida så hon vill gärna in där direkt när jag visar henne framför mig. Och speciellt vid skylten 1,2,3 steg bakåt. Men det är bara att kämpa på. Så idag har jag berömt massor när hon sätter sig framför och gör rätt. Svår övning faktiskt för oss. Men idag mycket bus och lek med boll och kamptrasan med skinn. Astrid gjorde samma övningar och gjorde dem jättefint. Hon har i stället ett problem med att hon vill framåt för mycket i fria följet och hamnar snett framför. Börjar jag greja för mycket så tappar hon suger totalt så även det är svårt. Men faktiskt idag har även Astrid lekt med kamptrasan och hoppat runt som en vild get på gården. Händer inte ofta men när det händer så är det så kul att se. Xena hon jagar allt fram och tillbaka vad man än kastar till henne.

På onsdag så är det tävling och första tävlingen med Xena när hon löper så det ska bli intressant. Vad kommer hon att hitta på :) Hon är ju en riktig luktis så det kan nog hända vad som helst.


Inga kommentarer: