lördag 14 juni 2014

Rallylydnadsdiplom

Idag har det varit en hektiskt dag då jag först var på utställningen i Avesta och sedan drog jag till Fagersta Kennelklubb för att testa lyckan i rallylydnad. Det var idag en dubbeltävling men jag kunde bara delta på em som jag ställde på förmiddagen i Avesta. Som jag även kom direkt från utställningen så var jag inte direkt rallyklädd men vad gör det :) Av med kavajen bara och så körde vi

Men det var lite nervöst som vi tävlade för titeln i nybörjarklass. Banan var rolig, mycket svängar och spring. Springsträckan var genom en 270 sväng till sitt med stå och sedan vidare till 1,2,3 bakåt. Vi kan säga att Xena blev tokig och hoppade på mig i 270 svängen och sedan så la hon sig på sitt, stå momentet. Och självklart började hon snurra vid 1,2,3 bakåt. Hon blir som förbytt bara hon kommer in på banan som att det ska gå i 700 knop och man ser hur hon blåser upp sig. Idag var det också lite jobbigt som de körde en avancerad klass bredvid våran bana. Hon ville gärna kolla på de andra hundarna. För vad gjorde de???? men jag är jättenöjd med henne och hon är så rolig att träna och tävla med. 

Var lite nervös om vi var godkända men så blev vi det och det var så kuuuuuul att hon tog en titel i nybörjarklass innan hon blev två år. Hon är fin min Xena. Men lite busig ska man säga. Jag kommer inte att flytta upp i fortsättningsklassen innan vintern. Utan vi tävlar på i nybörjarklassen och nu ska vi förbättra poängen och putsa lite och  framför allt ska vi träna på frontmomenten . För de är svåra säger Xena. 

Nu ska det bli kul att starta på kvällstävlingen i Falun och kanske går det bättre nu när vi har titeln och jag kan vara lugn och fin. 

Såååå lycklig att vi har nått ett mål och till nästa tävling kommer det att stå RLD N framför hennes namn. RLD N Varskurs Gail Devers Skumpandotter, nej det klingar inte så illa.



2 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis så roligt! :) Vad duktiga ni är.
Sofia
www.echosierra.se

Erika sa...

Kul! Grattis!!!