lördag 28 juni 2014

Rallytävlat igen

I onsdags var vi i Falun och tävlade lite rally. Nybörjarklass även den här gången och det kommer vi att fortsätta med ett tag till. Jag vill att vi ska känna hos säkra på alla momenten innan vi gör vidare till fortsättningsklass. Banan vi tävlade på passade Xena rätt bra. Inte för många sittskyltar som hon lätt blir lite frustrerad över dessa. Det var även rätt skönt att slippa 1,2,3 bakåt och framåt. På alla tävlingar vi har varit på så har de varit med men i onsdags slapp vi. De skyltarna är verkligen vår akilleshäl och vi måste lägga massor med krut på dessa. Också anledningen till att vi inte ska flytta upp.

Men dagens tävling gick väldigt bra fast Xena också löper och vi inte kunde vara ute på plan så mycket innan start för att inte störa de andra. Xena behöver känna in stället för att vara lugn och trygg.  En sak som många hundar reagerade på och även Xena, det var att domartältet stod i början av banan vid skylt 1 och två. Tältet stod även nära banan så Xena tyckte att det var lite läskigt med människor så nära och det är även de skyltarna och skylt nr 7 som har gett oss våra avdrag för dagen. Nio poängs avdrag bjöd domartältet på så det är också en sak vi måste träna på. Bra att få lite input i vad man ska träna på vid tävling. På skylt nr 7 satte sig Xena i stället för att ligga kvar när jag hade gått runt så -10 fick vi på den. På varje tävling vi har varit på så har vi fått en -10 så det är lite förargligt men det visar även på att jag och Xena behöver skärpa till oss. För när Xena sköter sig så gör jag ett stort förarfel. Men efter skylt 1,2 så flöt banan på så bra. Hon hade en härlig attityd och var väldigt följsam. Rundan kändes så bra och jag var så nöjd över min galna kamel. 

Men det roligaste var ändå vid prisutdelningen då flera sa att jag hade en så fin kamel och att det var roligt att se faraohunden på rallybanan. Det var det bästa på hela dagen och att de påpekade att hon var så glad och hade svansen som en antenn rakt upp i luften. Det är värt så mycket mera än poängen för då vet jag som förare att vi har tränat bra på att det ska vara roligt med rally. Vi slutade på 81 poäng och som 9/16. Det är faktiskt inte fy skam tycker jag. Fick även kommentaren " snygg runda, bra följsamhet och extra fint i slalom, tysksvängen och serpentinerna.

Astrid var så klart också med och satt i bilen och väntade som hon också löper så det blev inte så mycket utetid för tjejerna i onsdags från bilen. Men vi han med en ordentlig promenad i omgivningarna i stället så det fick kompensera upp dötiden i bilen. Båda var nöjda och glada när vi åkte hemmåt igen.

Domaren för dagen var Katrin Thors som hör hemma i Falu BK