onsdag 19 juni 2013

Utställningsträning med springfilm

Idag har vi varit på utställningsträning till Avesta igen. Men idag var även Anna och hennes nya hund Nito med och tränade. Xena gjorde precis som förra gången framsteg i hanteringen. I början så snurrade hon runt och var stressad men det släppte sedan efter att jag höll i henne några gånger och hon kändes igenom. Sista gången så kunde jag släppa henne och hon stod själv och absolut fick hon massor med gott godis också. Jag har nu börjat ställa mig vid hennes sida för att hon ska känna sig mera trygg i situationen och det verkar fungera. 

Idag tog hon även godis fast hon var stressad och det ser jag som ett jätteframsteg då hon inte tidigare har velat göra det. Så idag har hon ätit massor, massor med godis. När hon kunde passeras med en meters avstånd och hon stod blickstilla och åt godis då slutade vi. Jag är så jäkla stolt igen känner jag. Mammas lilla besvärliga kamel. 

På slutet var hon riktigt trött och då tränade vi på att springa lite. Men jag vet inte varför vi inte tränar på att springa åt vänster, det måste vi så klart också göra. Vi kan ju inte springa åt höger som vi typ gör i filmen. Nej nu måste vi träna på rätt håll. Göra rätt och göra om :) skyller på att hon blir så framåt när vi springer så det är lättare att springa åt höger för åt vänster snubblar jag på henne eller hon hoppar och biter i mig. Men ursäkten godtas inte.


1 kommentar:

Hanna aka Lilla My sa...

Sv: Jag blandar hej vilt! I år har det blivit lite mindre utställning och jakt, men desto mer lydnad och rally. Det är inte heller alltid vi når alla mål, eller så kan vi även ändra dem på vägen. Sikta mot stjärnorna och landa i trädtopparna :)