måndag 9 juli 2012

Veterinärbesök idag

Idag har jag och Astrid gjort vårt obligatoriska veterinärbesök i Falun för att ta blodprov. Kaliumet låg jättebra i fas och hon ligger stabilt så det känns skönt. Men så är det det här fördömda natriumvärdet. Hon ligger hela tiden inom riktlinjerna men förra gången låg hon på den övre gränsen och idag låg hon på den undre gränsen. Så nu ska hon få lite mera salt. Idag får hon ungefär ett krm varje dag. Förra gången när hon låg lite högt så fick hon 2 krm varje dag. Så nu ska jag försöka mig på nått mitt i mellan ;) Ja att det kan bli svårt förstår ni. 

Sedan togs det även ett riktigt prov på sköldsköteln som behöver skickas iväg. Då alla tre värden ska tas för att få ut ett riktigt tillförlitligt prov. Att produktionen i sköldsköteln kan gå ner är rätt vanligt när de har addisons sjukdom så det är väl bäst att kolla. De har kollat men bara analyserat det lite snabbt på djursjukhuset och ett sådant prov visar inte exakt hur sköldsköteln mår. Så nu håller vi tummarna att det inte är nått fel på den också. Ett prov som jag själv fick be om att de ska ta. Tycker även att det provet känns extra viktigt som både Ankan och Maya hade problem med just det. 

Som ni ser på bilden så är det inte så populärt att åka dit. Astrid håller på och morrar och grejar i besöksrummet men håller sig i skinnet när hon får ligga i knät. Ser nog rätt lustigt ut med en stor hund i knät i väntrummet. Men hon känner sig trygg då och det är viktigast. Inte var hon så tjock heller ;) men lite kan hon allt gå ner. Hon vägde 20,2 kg. Känns bra att det inte var 22 kg som jag hade gissat på. Så det känns toppen.

2 kommentarer:

Christina Klosterberg sa...

Aj då, önskar inget hellre än att hennes världen ska stabilisera sig!

Katarina sa...

Vad skönt att få testerna g jorda i alla fall. Hoppas det blir bra!