söndag 28 mars 2010

Kalla tassen till övningen

Idag har jag och kamelerna försökt börja vårat nya aktiva liv. Tog dem med mig på en kombinerad spring och gå tur i snabbt tempo. Vi avklarade 8,6 km precis under en timme. Kanske inte det bästa resultatet men jag är nöjd.. Maya var väldigt nöjd och Astrid var väldigt missnöjd.

Vet inte vad det är med lillstrumpan. Det är som att hon lägger i bromsen när vi ska röra oss mer på tvång. Annars när vi går så kan hon springa i friskt tempo hit och dit men idag inte alls. Väldigt missnöjd eller helt enkelt hon fattade inte vad vi gjorde. Då kan hon också bli så här. Nu är det ju så att Maya är lite större än Astrid och antagligen tar lite längre steg men Astrid kan ju inte vara så liten att hon inte hänger med alls i Mayas tempo. Jag vägrar att tro att det är så för de tendenseran visar hon aldrig när vi promenerar. Sen sprang vi inte heller så fort. Eller så var hon lite känslig för att jag använde en sådan där så man bara behöver använda ett koppel. Så hundarna måste gå med varandra. Vi får se vad hon tycker nästa gång. Det ska bli intressant. För det här är nått vi kommer att göra om igen. Det var skönt tyckte jag och Maysan :)

2 kommentarer:

Josefin sa...

med tanke på hur Akilles reagerar måste han har haft den bästa valptiden man kan ha ;) så otroligt lycklig och gosig! Tyvärr fick det bli en timmes promenad för våra idag, fick inte låna nån cykel så, blev ingen cykeltur för den röda :( får bli en annan dag när vi har skaffat fram en cykel :)

Anna sa...

Har en teori om varför Astrid bromsar, baserad på erfarenheter när jag tränat med Thira o Udi.

Hon kan helt enkelt vara rädd för att ramla/snubbla när hon är fastkopplad i Maya. Det tar en del teknik och mycket förtroende för att de ska våga springa på fullt när de sitter fast nära varandra.

En annan grej kan också vara att hon inte tycker om att få blött stänk eller grus/stenskott på sig. Hamnar hon lite efter är det lätt att det skvätter blött från vägbanan eller stenskott i ansiktet från hunden som ligger före.