torsdag 11 mars 2010

Hundarnas toalettvanor

Ibland önskar jag att jag hade tre armar och en sådan gång är under morgonrastningen. Alla tre hundarna har väldigt speciellt ritualer när de ska göra sin grej. Speciellt utmärkande är det på morgonen då jag dras hit och dit för att tillfredställa deras behov. Som alla vill ju göra sin grej men blir hindrade av sina kompisar och matte.

Anka är den som är lättast. Man kan aldrig missa vad hon vill. När man får ett hastigt drag till höger eller vänster är det dax. Samma signal för båda behoven. Sedan springer hon fram och tillbaka en ungefär 20 gånger innan det är dax. Ibland mindre det beror på om hon stannar upp och funderar på nått under tiden. Så Ankan är inget problem hon är också rätt snabb som hon vill in fort och äta frukost.

Astrid springer också som Ankan fram och tillbaka under nr2 och hon kan göra det samtidigt som mormor ibland. Det är inga problem. Nr 1 då sätter hon sig bara ner eller smyger fram tills hon sätter sig ner. Hon är inte heller något problem igentligen.

Maya är den som kräver planering av sina behov och att hon inte alls vill bli störd. För då håller hon sig. Maya vill helst springa 1 km i ostkrokstil och med ett drag i kopplet för att göra nr.2 Blir hon störd så håller hon sig som sagt och kanske inte bajsar under promenaden. Hon kan också få för sig att hon ska göra det på andra sidan vägen och hoppar då som en känguru för att komma dit och dra satan. Kissa gör hon bara så där men det är som sagt det där andra som är problemet. Sedan gör hon en sak på vintern så hon blir helt ställd när snön är borta. Hon vill också klättra upp i snöhögar eller springa på snedden i dem när hon ska göra sina behov. Hon vill ha hela framkroppen intryck i snöhögen och stjärten neråt. Blir då ett problem när snön är borta. Nej då vill hon in i någon buske i stället. Hon är som värsta hanhunden.

Så på morgonen kan det se ut så här. Vi går ut. Ankan drar hastigt åt nått håll och springer fram och tillbaka, Astrid funderar men är inte så nödig. Maya ser lidande. Ankan är färdig med sina grejer och vill inte alls fortsätta promenare som hon vill äta frukost. Astrid bestämer sig för att göra sin grej. Hon kissar och Maya står nästan på henne för att få kissa över. Ankan lider. Maya är nu på G med sin nr 2 Astrid bestämmer sig då för att också göra nr 2 Maya får vänta. Sedan är det bara att ta ett stadigt tag om de andra hundarna och låta Maya springa på tvären. De lider som de vill stanna och nosa och försöker även med det ibland men det är bara för dem att hänga på så inte den andra håller sig. Hon kan även bestämma sig för att det är inte bra här då springer vi vidare till nästa ställe.

Inga kommentarer: