måndag 15 juni 2009

Uppdatering Tång hed

Så har vi varit i ett blött Tånga hed och tävlat i ett väldigt konstigt väder. Det har regnat lite och det har regnat lite mer. Det lilla rummet har varit som en bastu pga alla våta kläder. Hundtäcken och mina regnkläder och blöta skor. Finns det nått värre än blöta skor? Men tur att det finns bajspåsar som man kan sätta på fötterna :)

Lördagen började mulet med lite duggregn men det blev sedan uppehåll under bedömningen. Den franska domaren var väldigt noggran tycker jag och kollade väldigt noga på alla tänder. Tandförluster var inte ok enligt honom. Astrid skötte sig otroligt bra och jag kan tacka Gerald O´shea på mina bara knän känner jag. Hon har snappat upp mer än mig från förra helgen. Hon har aldrig stått och gjort så bra ifrån sig som i helgen. Det var en fröjd att ställa henne. Domaren kunde inte riktigt bestämma sig om vilken av Alva och Astrid som var bäst. Vi fick springa på diagonalen tillsammans och runt flera gånger. Segraren blev Alva med cert. Kritiken var den bästa hon någonsin har fått.

Maya blev visad av Emelie och visade upp sin bästa hungriga sida och spretade på med bakbenen. Emelie sköte det där galant. Det var även nyttigt för mig och stå på sidan och se hur vinklad hon är bak. De där är inte lätta att hålla reda på :) Synd nog fick hon in CK fast jag kan förstå det för hon var inte civilicerad alls enligt mig.

Anka blev visad av Inger Gelius och de fick ett Hp tillsammans. Både Inger och Emelie gjorde ett jättebra jobb med mina hundar tusen tack tjejer.

BIR blev Chassellis Dehra Ta´Ziffa och BIM Antefas Nimrod

Innan det blev dax att gå in i BIS:et och tävla med Astrid i bästa brukshund gick vi hem och sov middag. Vi somnade på en sekund allihopa och hundarna låg och snarkade.

Sen blev det dax för BIS:en. Tror att faraohundarna blev placerade i alla BIS utom i stora BIS finalen. Astrid blev BIS-4 brukshund och hon vann en vinthundsplanch som vi ska ramma in.

Sen var det dax för specialen och vädret höll nu på att spricka upp och lagomt till hela speciallen var färdig blev det fint väder. Den här dagen visade jag alla tre hundarna själv. Ska aldrig mer göra det som det inte kändes riktig bra. Maya fick idag inte heller nått ck och hon spretade på med sina bakben . Tänk att hela hunden kan stå fint fram men inte bak ;) Anka fick idag Ck men fick se sig slagen av en annan veteran. Astrid blev även idag slagen av Alva och det blev ingen titel idag heller. Besvikelsen som jag kände kan jag inte uttrycka med ord. Och jag tycker att man inte ska visa det för att vara en bra tävlingsmänniska men igår gick det helt enkelt inte. Lång resa, uselt väder och en hund som skötte sig kanon blev bara för mycket. Idag har det gått över och Alva var den bästa hunden i helgen. Det är bara att säga grattis grattis till en superhelg för Lill med hundar.

BIR Chassellis Dehra Ta `Ziffa BIM Northgates As Yoy Like It

Jag är jättenöjd med min guldkamel Astrid och hennes BT-5 placeringar båda dagarna och en BIS-4 Brukshund. Det är faktiskt inte illa att bli placerad på en stor helg med många hundar anmälda. Men det hade känts bra att få det där certet pga olika anledningar. Vi vill helst bara tävla lc i år och sedan ska jag börja plugga till hösten. Så det hade känts som en lättnad att få det där förbannade vinthundscertet. Vilken otroligt dum regel enligt mig. Jag är såklart nöjd över de andra hundarna med. Anka var lite stel pga det dåliga vädret och Maya hade vunnit i att äta godis snabbast jag är helt säker :))))

Astrids kritik på lördagen för den franska domaren T. pascal Thirey

Very Feminime head, very typical on the stand, Exellent top and underline, Exellent front and rear angulation. Coming and going a bit loose en elbows and partorns. Nice side action








4 kommentarer:

Cattis o gänget sa...

Jag beundrar ditt mod att sätta sig i bilen själv med alla hundar och dra ner till ingemansland så där :)

I Västerås tar ni det ;)

Norbergarna sa...

Men då måste det ha varit vääldigt nära ändå om ni fick springa "varv på varv". Men jättegrattis ändå till dina pärlor!!!

Helena sa...

Tufft jobb det här med utställning! Det är bara att kämpa på. Snart har du turen på din sida. Man måste ha lite tur också :-)
Kramar
/H

Emelie sa...

Grattis till bis4 brukshund på svvk och bästa brukshund på specialen och såklart till placeringarna i tikklass!! Tråkigt med certen men det är bara att blicka framåt!