söndag 28 juni 2009

Stor puss till Astrid

Tidigt igår åkte vi till Stärnhov för att tävla Lure Coursing. Alla hundarna var med på resan men bara Astrid och Maya skulle tävla. Väll framme på banan blev vi bara 5 startande hundar pga olyckliga omständigheter så fick Bobbo strykas innan första loppet. En stor krya på dig kram till Bobbo och Lisa. Lisa var kvar på tävlingen och hejade på oss andra. Hon hjälpte även mig med att släppa vilda Maya piraya. Stort tack Lisa för att du släppte den lyckliga jägaren Maya.

Det var varmt och det märktes på hundarna som den var väldigt trötta efter första loppet. De tyckte att det var ok att bli nerblötta så då var det varmt. Som de hatar att bada :) Det var en jättefin tävlingsplats och lopp 1 och 2 kördes på två olika banor. Den första banan var tung sprungen och de störra raserna hade problem med svängarna som de var för snäva. Den andra banan var riktigt trixig med många skarpa svängar och här hängde de stora raserna inte alls med. Skulle tro att ägarna till de hundarna var lite missnöjda med banläggningen.

Vi hade en toppen dag med trevligt sällskap och jätteduktiga hundar i värmen. Det enda negativa var väll att tävlingen inte var klar förren kl 9 på kvällen. Lite tungt som det var 3 timmar hem. Tycker synd om Anna Grevin som hade 6 timmar hem. Jag hoppas att resan hem gick bra för henne som det är jobbigt att köra själv så långt.

Astrid blev BIR och fick sitt första LC cert. Jag blev jätteglad och Astrid var jättetrött efter en varm jobbig dag.

Maya kämpade tappert och hon och Zäta var de enda som sprang upp sig under andra loppet. De andra sänkte sig poängmässigt. Strongt av Maya som för det mesta brukar göra så. Hon sprang första loppet på 64,5 men slutade på 66,75. En hedrande jumboplats :) för älsklingen. Astrid sprang sitt första lopp på 77,5 och slutade på 75,25.

Även Anka var ju med och fick finna sig i att ligga på fällen utanför burarna. I början på andra omgången så tog vi en timmes tupplur tillsammans i skuggen. Det var så mysigt att somna in nos i mot nos i lätt fläktande vind.

Provade action iställningen på kameran men det blir inte riktigt bra. Suddiga kort för öva lite mer. Två Borzoier är det som springer.

6 kommentarer:

Annakarin @ Mathias.W sa...

Halloj!!

Stort grattis från Ezhar flocken!
Beundrar verkligen hundarna som klarade av att springa i värmen!

Ha det så gott!

Helena sa...

STORT GRATTIS till Astrids cert!

kram
H

Norbergarna sa...

Men vad roligt!! Grattis!
Kanske kan ses nån dag och ta en fiiika=)

Norbergarna sa...

Har du anmält till specialen föresten=)?!

Anna Grevin sa...

Grattis till vinsten och Certet. Japp jag klarade mig hem välbehållen men jag gick stanna ett par gånger och sova :)

kram Anna

Cattis o gänget sa...

Grattis Grattis - det är ni väl värda!!