söndag 7 juni 2009

Så var kursen slut

Jag kan bara säga att får ni chansen och har råd att gå en kurs i utställning för Gerald, gör det.

Den var otroligt givande och Gerald är en väldigt bra på att förklara saker och ting. Han berättade olika saker som han gör när han ställer ut sina hundar. Hur han fångar domarens uppmärksamhet på sina hundar. Så lite tips fick vi allt för framtida utställningar.

Sen berättade han också hur länge en domare kollar in ens hund på utställning. Det var inte många sekunder kan jag säga för att domaren skulle ha bildat sig en uppfattning. Jag har väll haft en liten blå dröm om att bedömningen inte är färdig förren den individuella bedömningen är färdig. Men så fel jag hade tydligen. Domaren bestämmer när man ställer upp och springer med hundarna tillsammans vilka som är bättre än andra och sedan kommer den individuella. Så nu gäller det att skärpa sig nästa helg och ha en superhund i början. Nu är det slutslappat i ringen här ska jobbas på formen.

Så vad fick vi göra idag. Klappa hunden på rumpan och springa benen av oss. Astrid kutade som en tok och sedan ställa upp hunden under 5 sekunder och sedan iväg igen. Jag måste tilläga att jag är trött idag och formen på hunden och mig känns inte allt för bra. Det är svårt när man ska lära sig nya saker. Både matte och Astrid är lite lätt förvirrade. Köttbulle metoden känns ovan men mycket bra. Astrid är obekväm med att man ska flytta benen genom att trycka på sidan av kroppen. Hon gillar som sagt inte att man tafsar på bakbenen alls. Mitt fel men jag försöker göra det här till nått skoj och hon gillar det inte så vi låter bli. Vi får träna det efter helgen men inte just nu.

Det som jag verkligen har tagit till mig idag är hur viktig en positiv uppvärming är inför utställningen på plats. Tycker nog att jag har gjort lite som han har beskrivit men inte riktigt så positivt. Nu ska här en mer positiv matte fram med mera vilja och ett bättre kroppspråk.

Sen tyckte han att man skulle skriva bok över vad man tränar och hur det går. Det har han ju helt rätt i som man då ser om man gör framsteg eller inte. Det gäller ju även annan träning. Det ska jag försöka börja med. Jag får plocka fram min träningsdagbok igen helt enkelt. Så nu är det nya tag som gäller.

1 kommentar:

Norbergarna sa...

Vilken urkul helg!! Önskar sååå jag hade varit där...