lördag 6 juni 2009

Hur ska man hantera en köttbulle

Ja det har man fått lära sig idag när vi har gått våran första dag på helgkursen för Gerald O´Shea. Jag måste säga att allt jag är helt såld på hans metod med köttbullen. Att en köttbullen kunde fungera som en klickar hade jag väll inte för allt i världen kunnat tänka mig. Men så är det och Astrid tyckte att det var superkul och mega gott att få smaska så mycket under några timmar.

När vi började hade vi först genomgång och han pratade om vikten att hunden har rätt beteende och inte form från början. Att man inte skulle ta bort glädjen när den rör sig framåt i snabb och glad takt. När hunden börjar fatta vad det rör sig om kan man börja jobba fram den form som man vill ha. Allt han sa var helt rätt tycker jag. Sen fick vi träna med hundarna utan godis. Få hunden att flytta benen med lätta tryck på sidan av kroppen. Det var jättenyttigt för oss som vi aldrig har tränat utställning utan godis. Vi fick lära oss vad viktigt det var att berätta för hunden när den ska vara still men alert och att klappar på baken betyder framåt med massa fart. Sen fick vi lära oss att hantera en köttbulle och torrträna med den utan hunden. Vad viktigt det är att träna saker utan hunden hur man rör sig och så vidare. Det måste jag träna mer på.

Så efter första dagen tyckte jag att man lärde sig mycket bra saker som man måste fundera över. Astrid uppskattade träning och skällde inte på långa vägar så mycket som jag trodde att hon skulle göra. Hon är helt trött efter träningen och jag är helt slut i huvudet. Det märks att jag inte använder det så mycket ;) Så mycket information som trängs där inne just nu.

Hemläxan till imorgon var. Hantering, uppställning och klicka med köttbullen. Måste även handla mer köttbullar till imorgon som hon tydligen inte skulle ha någon frukost imorgon. Så då lär det bli korvstoppning av Astrid kan jag tänka mig. Massa massa köttbullar i magen. Men först måste jag sova lite för hjärnan har tagit semester som sagt och Astrid ser inte allt för pigg ut hon heller :) Vi ser fram i mot morgondagen och kursdag nr två

3 kommentarer:

Cattis o gänget sa...

Låter som han har lagt upp grundkursen lite annorlunda mot när jag gick den. Om man hade pengar skulle jag nog gå den igen.

Hoppas ni får lika kul imorgon, sen kan du lära mig lite ;)

Emelie sa...

Är så jäkla avundsjuk!!! vill också gå kurs för Gerard har bara hört positiva saker om honom och hans kurser!

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra