fredag 26 augusti 2011

Packat bilen och väskan

Tidigt i morgon bitti drar vi dalmasar till Stockholm för att lyssna på 08 prat hela helgen. Så vad ska vi göra i den stora staden.


Jo vi ska tävla rally gånger 3. Först i Vallentuna på lördag och sedan styr vi bilen mot Lidingö och Scandic där vi ska sova över natten. Jag hoppas att det är ett fint hotell för det kostade. Sedan på söndag är det två tävlingar som gäller på Lidingö brukshundklubb. Såg att det var samma domare på lördagen som en tävling på söndagen så det ska bli intressant och se vad hon tycker om oss i morgon och se vad hon gör för banor. Det kanske är en sådan där domare som gör en bana med spring på böjt spår och andra svåra saker som jaghar sett kan komma.




Men lite off topic. Hur går det med stickningen. Inte alls den ligger här upprepad och väntar på att jag ska förstå en sak i beskrivningen. Det är en grej jag inte fattar alls så jag måste fråga någon vad de tror. Där hunden ska stoppa in halsen blir lixom för litet.




Någon här kanske förstår. Det står så här i beskrivningen. Då har vi stickat själva resåret runt huvudet sedan står det så här.


#Lämna 8 maskor att vänta och sticka de övriga maskorna med 3 stickor 14 varv. ska man då fortsätta och runtsticka eller ska man sticka de här tre stickorna fram och tillbaka som vid ett stycke




#Sticka de 8 maskorna tillbaka i arbetet och fortsätt med runtstickningen. Och här det här till halsen längre ner. Så det är där man ska fortsätta sedan här man har gjort klart tofsen som man gör här neranför.




Sticka 6 varv och minska 1 maska/ sticka. Ja så fortsätter det så. Sedan längre ner står beskrivningen för halsen Det är ju själva tofsen




Ta de 8 maskorna som finns på stickan och lyft 24 maskor längs mössans sidor och fördela dem jämnt på 3 stickor. Det är det här jag inte fattar. Det är de åtta maskorna som jag sparade sedan tidigare och hur fan tar man maskor längs mössans sidor. Eller löser det sig av sig själv




Om någon fattar snälla förklara för mig. Jag gissar på att man ska sticka 14 varv som i ett stycke och att det blir halshålet för att sedan sticka ihop luvan. De åtta maskorna som är kvar bildar halsen som fästs i mössans sidor som är färdig stickade. Kan jag är rätt ute. Jag hoppas att ni förstår min grekiska.




6 kommentarer:

Lyckopiller sa...

Lycka till i rallytävlingen!

Anonym sa...

Lycka till!!

Quila o Ronja sa...

Massor av lycka till, önskar vi er i helgen!
Ang. stickningen..........jaa, säger bara????? Inte en aning :-(
Kram, kram

Cajsa och Ozzy sa...

Lycka Till!!!

Hanna aka Lilla My sa...

Lycka till med både tävlingar och stickningen :)

Ann-Margret o Vinja sa...

Jag tror jag fattar vad dom menar men hur förlarar med så här så du förstår :S
Jag antar att du ska fiska upp mera maskor tills du kommer upp rätt antal maskor på stickan. Du får alltså göra flera öglor igenom det du redan har stickat. Dra garnet igenom bara och gör flera maskor.

Om du inte fattar hur jag menar så hör av dig, är verkligen inte lät förklara så här.

Lycka till :)