onsdag 15 juni 2011

Varning för grym bild

De här tre faraohundarna hittades flyttande utanför Maltas kust idag. De var ihopbundna med varandra och i kastade i havet för att drunkna. Ni ser ju snaran på den i mitten att de inte på nått sätt kunde ta sig lösa från varandra.

Jag blir så förbannad och illamående över den här bilden och över hur människor behandlar hundar och andra djur också för den delen. Helt sjukt är det och vilken död de här hundarna mötes när de i panik försökte komma loss från varandra och överleva. Varför kunde de inte bara skjuta dem i stället. Nej endel människor ska vara gryma och tortera ett djur till döds. Jag funderar vad de här hundarna gjorde för att förtjäna detta öde.



9 kommentarer:

Cajsa och Ozzy sa...

Men fy! Finns inte ord!!!!

Boubou sa...

Det är så hemskt. Blir så arg och ledsen.. Man känner sig maktlös när man läser sånt..

Tassintryck sa...

Vilka J-A idioter!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hemsk bild.
kram från mig
/maria

Anonym sa...

Fruktansvärt, har inga ord! Varför gör man så??

Quila o Ronja sa...

Neeeej!!! Jag bara skrek när jag förstod vad det var på bilden. Så vidrigt. Varför???? Och, som du säger, varför inte skjuta dom i stället. Vilken plågsam död.
Sv. Tack :-)))Trixade lite i Picasa.
Tänk, vad djur du "känner". Sjömonster, varulvar, kameler.......
Kram

Ann-Margret o Vinja sa...

Men fy så hemskt :( Hur kan man vara så otroligt grym :( Som du säger, varför inte bara skjutit dom om dom inte vill ha dom kvar.

Sv. Angående att vissa hundar sätter sig framför på inkallning och hoppet, ja det får man man. Det kallas för att man har en IPO ingång. Dom som kör IPO med sina hundar måste ha den ingången och det är även godkänt i vanliga brukset. Hur det funkar i lydnadsklass vet jag inte, vet inte om dom tillåter det. Har svårt att tro det.

När jag menade gå bakåt så menade jag att du backar och hunden följer dig framför dig. Då ska inte gå bakom hunden. Sen att man tar ett steg emot hunden när man säger stanna är ju för att man vill dom ska stanna utan att ta för många steg.

Ber om ursäkt om jag förklarade otydligt.

Christina Klosterberg sa...

Det är så hemskt. Hur kan man vara så grym. Djurplågare har dock många ansikten. Det finns företag som lever på hundar som inte alltid bryr sig så mycket om hur hundarna har det. Fick tyvärr en sådan erfarenhet idag.

Lyckopiller sa...

Usch och fy! Hittar inga ord!

Anna sa...

Detta är såååå hemskt. Man kämpar och sliter och försöker göra rätt som uppfödare, är itutad sedan början att man ska förvalta sin ras och att man bara har den till låns. Också hur viktigt det är att minnas rasens ursprung och varifrån den kommer. Malteserna (och icke att förglömma kanske framförallt de romantiserande "podengocid-anhängarna") gormar ju högt så fort en faraohundsentusiast råkar viska orden egypten eller pyramid. Men visst rimmar det jäkligt illa med detta sätt att behandla sin nationalras?? Respekt känner man för dem som förtjänar det!! Dessa stackars individers ägare förtjänar den inte. Och det är ju dessvärre inte första gången denna typ av rapporter når ut.