söndag 23 november 2014

Mitt freestyleprogram till Xena

Det börjar bli dax att få ihop ett program så jag kan träna in det med Xena innan avslutning.Men det är ju så svårt. Det svåraste är ju att hitta en låt som passar oss. Xena är ett wildchild men ändå så mjuk så  jag har valt en lugnare låt till oss. Vad jag förstår så ska man helst också utnyttja planen på ett bra sätt och det tycker jag idag känns som svårast. Men det ska vi väl få till. Måste lära in en rörelse där Xena är en bit i från mig också. Vet inte vad det skulle var men funderar på backa. Helst ska hon göra en rörelse och jag en annan. Ja vi får allt se.

I alla fall freestyle bedöms efter kriterierna
  • precision och samarbete: Hur väl hunden utför rörelserna och hur vi sammarbetar tillsammans.
  • Innehåll: Här bedöms det tekniska i programmet, koreografin och kombinationen av rörelser
  • Tolkning av musik: Framför allt att vi håller takten. Programmets utformning i förhållandet till rörelserna
I Klass 1 kan det vara lätta rörelser och programmet kan innehålla 3-6 olika rörelser. Vi kan resan slalom, åttan, gå framåt mellan mina ben och snurr. Och jag behöver lära in något på håll då. Tänka om man hade kunnat skicka till pallen och hon snurrar runt på den. Ja det kanske kan vara något. Ja det ska jag nog träna in.

Låten jag har valt till mig och Xena är Kylie Minogues låt Can´t Get You Out Of My Head.



1 kommentar:

Pernilla sa...

Superkul att ni har kommit igång med freestyle, då kanske vi snart ses ute på tävlingsbanorna! :-D

Tips: Tänk på att när hon går mellan benen så räknas det som en HtM-rörelsen. Man får ha med HtM i ett freestyle-program (och vice versa) men inte mer än 25% av programmet. (Och det är inget måste med avståndsarbete i klass 1 - om man inte vill ha det förstås ;-) )

Lycka till, ser fram emot att se hur programmet blir sen!

//Pernilla