söndag 9 november 2014

Hurrtaoveraller till vintern

Jag har haft dessa overaller hemma ett tag men har inte haft chansen att prova dem som det har varit så varmt ute. Men så i veckan blev det äntligen så kallt att kamelerna och giraffen kunde ut och visa upp sina nya kläder. Jag har länge suktat efter dessa overaller och när Tyson flyttade hit hade han en med sig. Så jag kunde inte låta bli att beställa två stycken till flickorna också tidigare i höstas.

MEN det var inte det lättaste att hitta rätt storlek och jag är väldigt tacksam till Csigoras ägare Christina Klosterberg som tog sig tiden att titta i lagret, beställa hem och diskutera vilken storlek som skulle passa tjejerna. För jag tänkte när jag beställde att storlek 55 L måste passa som handen i handsken. Tjejerna har 55 på sina gamla Hurrtaoveraller och 55L är framtagen för att passa vinthundar. MEN nej den passade inte alls. Den satt som ett korvskinn på Xena. Så att 55L skulle passa afghan och podenco, nej det är inte alls sant. En stor whippet är mer min gissning.

Så en 60 L hade varit perfekt tror jag men nej då finns inte L i storlek 60. Varför inte lixom? Storleken 60M var jättestor runt bröstkorgen och större än 70L som Tyson har. Så det fick bli två stycken 55 M till tjejerna. Tyson har en 70L

Overallerna var väldigt lätta att sätta på. Inga jättetrånga benmuddar som på de gamla.Gick att få till en bra passform på grund av snoddarna i halsen och i midjan. Det bästa var ändå knappen i ryggen som man knäpper när man sätter på overallen så den inte halkar ner igen.

Hundarna tyckte att den var skön. De gick med bra tempo, inget problem att kissa eller bajsa. Det gick suveränt att springa i den också. Xena och Tyson busade friskt på gården efter promenaden.

Tyson 70L och han är en stor hane på 67 cm, den är lite lång i ryggen och i bakbenen men annars så sitter den jättebra på honom

Xena 55 M och hon är en lite större tik. men hade kanske kunnat ha en större men 60 M på 100 cm runt bröstkorgen känns som lite stort för en tik. Den sitter perfekt i ryggen men är lite kort i benen. Den åker upp ovanför armbågarna tex men inget som störde henne. Den ser lite tajt ut fram men det är den inte.

Astrid 55M är en mindre tik och overallen sitter perfekt på henne. Lite stor vid bakbenen i mudden men det gör inget.








2 kommentarer:

Sandra sa...

Dom såg helt underbara ut. Undra om dom finns passform för mina. Vad heter modellen?

Erika sa...

Min storpudel har en sådan grön fleeceoverall. Sitter perfekt!