onsdag 1 oktober 2014

Roligt ögonblick

Jag har många roliga ögonblick med mina hundar. De som finns idag och de som har funnits i familjen. Jag kan inte välja så jag väljer att berätta om ett roligt ögonblick med alla hundar som har funnits i familjen.

Mitt roligaste ögonblick med Maya var när vi tog rallylydnadsdiplom i nybörjarklass och blev första faraohunden i Sverige som tog diplom. Stoltast var jag när Maya och jag fick ett tredjepris i Lydnadsklass 1 och inte kom sist utan tom slog en schäfer :) 

Roligaste ögonblicket med Anka var när hon fick testa rundbana på en skojtävling och bara hade sprungit halva banan när den andra hunden hade gått i mål. Men sprang klart även om hon inte hade någon dragning ivrigt påhejad av mig. Ankan hade alltid en stark fanclub på lure coursingtävlingarna som hon i starten såg ut som hon skulle spring för livet och sedan hoppade iväg lite sakta skällandes av glädje. Det var alltid någon som hejade på på under upploppet

Roligaste ögonblicket med Astrid var när hon ivrigt kämpade sig upp i fåtöljen när hon var 3 månader. Skrattade så jag grät och hon var väldigt envis. Somnade sedan gott. Det mest lättade ögonblicket var när hon en dag stannade vid trasan i mål på lure coursing utan att jag fick jaga henne. Astrid gillade sin självständighet som ung.

Roligaste ögonblicket med Xena var när hon var liten och sprang som en tok på gården och åkte kana på trädäcket under en ställning vi hade. Det var en grej som hon gjorde varje gång hon var ute. Annars var stoltaste ögonblicket när hon tog sitt första utställningscert efter flera månaders slit med hantering.

Roligaste ögonblicken med Xenas syster Cleo är många. Hon gjorde så många tokiga saker under tiden hon bodde här. En tös med mycket bestämda åsikter om vad hon ville göra och brydde sig mindre om vad hon fick göra. Men det roligaste ögonblicket var när hon började lugna ner sig och kom på att det var roligt att göra saker. Man såg riktigt i blicken att hon tyckte att det var skoj.

Tysons roligaste ögonblick har nog inte kommit än. Men han är jäkligt rolig när man kommer hem för han pratar väldigt mycket och ojar sig och grejar. Men det mysigaste ögonblicket var när han första gången kom upp i sängen och låg väldigt, väldigt nära uppe vid huvudkudden. 

Inga kommentarer: