söndag 5 oktober 2014

Hundmöteskursen med nya leksaken

Igår var vi då på hundmöteskursen. Det var inte så mycket träning med själva hunden utan mera prat med oss mattar. Ju mer vi pratade ju mer föll poletten ner i min skalle hur viktigt vissa saker är jag jag totalt har förträngt. Ja det är inte hundarna som får den största hemläxan utan matten. När man bestämmer sig för att gå en hundmöteskurs så tänker i alla fall jag att vi ska träna på andra hundar. Men så jag bedrog mig. 

Nej vi pratade om andra viktiga saker som att hunden måste känna sig lugn och trygg för att klara av dessa hundmöten. Att vi måste börja på andra sätt för att få lugna hundmöten. Så sant som hon säger Pernilla hon är klok hon. Matte kände sig mera lite dum. Vi pratade även om lugnade signaler och jag som har varit så irriterad på att Xena går som en sengångare och även Astrid. Men de försöker så klart både lugna ner Tyson och mig. Fast jag ska erkänna att sedan han kom in i familjen så är jag lugnare som jag förstår att jag måste vara lugn. Vi går mycket lugnare promenader tex. Pernilla tog upp att det är viktigt att se när hunden själv även ger lugnade signaler för att vi ska kunna belöna rätt signalar och det är ju klart. Men det är så lätt att man går där på helspänn och bara väntar på ett utbrott när man ser en till hund. Men nu när jag tänker efter så kör Tyson själv mycke lugnade signalar till sig själv när katterna är ute. Han tittar åt ett annat håll, hans smackar och han är faktiskt väldigt lugn och fin med katterna idag. Han kan stå och titta på dem lös i huset och komma när jag säger att vi ska gå. Han kastar sig inte längre hysteriskt så parketten flyger och skäller skogstokig. Nej han är lugn och fin. Vi tränar lugnt och fint med ett bestämt mål som fr ta tid.

Så vad tränade vi på igår. Jo att Tyson skulle gå lugnt och fint ur bilen när jag vill och inte hoppa som en kanonkula ut. Han smet några gånger ut men fattade rätt snart att han skulle ta det lugnt ut men sedan var det nog sämre utanför bilen. Men jag är nöjd ändå. Ny plats och nya lukter. Så läxan blev att åka med Tyson till nya ställen och få han att gå ur bilen lugnt och fint. Något som jag även måste göra med mina andra tjejer. För det går inte lugnt och fint ur bilen, de har en stor förvänta. Så vad händer om de har en stor förväntan ur bilen och får hoppas snabbt och okontrollerat ut och sedan ser en hund. Så klart de blir sjövilda och tokiga. Jag skäms och nu jäklar tar vi tag i det här. Lugnt och fint gäller allt nu. Ur bilen, ut genom dörren, att vara på gården. Ja allt som stressas ska försökas taggas ner. Tänk att man inte är så klok alla gånger utan mer lite lat. Ja jag skäms.

Med på träningen var i alla fall bästa nya leksaken enligt Tyson. Den var stor, den var mjuk och det gick att kampa med den utan att bli av med handen och den höll i flätan även om ena benet blev lite sargat. Den pep också och det gillar Tyson. Har beställt mera saker från Csigora som jag än inte har hunnit testa men det kommer nu när det blir kallare och nu när vi ska börja träna stenhårt. Grodan fick klart godkänt av oss. Roligt att testa lite nya saker som även ser lite trevliga ut.


Inga kommentarer: