lördag 4 oktober 2014

Nervös.se

Kan inte sova, hundarna snarkar i sängen men katterna håller mig sällskap. Mulis sitter här bakom datorn och spinner, min älskade Mulis. Bredvid stolen ligger Doris och myser och Iris sitter och surar i hallen. Undra om hon fortfarande är sur för att hon fick klippa klorna igår.

Nervös, ja jag är lite nervös inför dagens aktivitet. Idag ska jag och Tyson börja på kurs en hundmöteskurs. Ja som ni säkert förstår så behöver alla hundarna träna på hundmöten. Fyra eller tre hundar är det som är med på kursen och jag kommer inte ens ihåg hur många gånger kursen är på. Jag är bara så glad att vi ska gå kurs men nervös. Jag hoppas att den här kursen ska hjälpa oss att hitta bra verktyg som vi kan jobba med på vardagarna. 

Men för att kunna arbeta med problemet så behöver vi även möta hundar på promenaderna. Där är det största problemet. Var är alla hundar när vi är ute och går. Vi träffar inte alls många och det kan gå dagar innan vi möter någon och när vi möter någon så är det ingen hejd på eländet. Då kommer hundarna typ efter varandra och Tyson hinner aldrig varva ner mellan mötena. Samtidigt är det skönt att inte möta några men vi kan ju aldrig komma tillrätta med problemet om vi inte möter några heller.

Men han har lugnat sig mycket sedan första dagen. Nu kan ha se på hundar utan att bli helt tokig men han låter och det får han göra. Det känns som det minsta problemet och när han känner sig trygg i situationen så kommer även gnäll och skäll att försvinna.

Nu ska jag bara fundera vilken sorts godis och leksak jag ska ha med mig. Tyson har jättesvårt att slappna av och leka med leksak när han blir stressad. Sitter också och funderar vad han kan tänkas hitta på när han ser andra hundar.

2 kommentarer:

Erika sa...

Det kommer säkert att gå jättebra för er på kursen! Hoppas att ni får bra verktyg att jobba vidare med som passar just er! Det svåraste med hundmöten är ju annars när det uppstår situationer som man inte riktigt har beredskap för, IRL så att säga, och vill man få trimma tajmingen i sitt agerande så låter en hundmöteskurs perfekt. Plus att ni får lite mängdträning.

Emma sa...

Det kommer säkert gå jättebra! Vi har gått två hundmöteskurser och de som är där har ju samma problem så alla har ju förståelse för varandra. Skvallerträning har hjälp oss massor, nu kan vi möta andra hundar på cykelväg till och med