tisdag 15 juli 2014

Rolig spårning men också fel

Igår tog jag med mig kamelerna till vår nya favoritskog. Jag bestämde mig lite hastigt och lustigt för att vi skulle spåra efter jobbet. Så ihop med selarna och så drog vi, när jag hade lagt spåren så märkte jag att någon spårlina hade jag inte med mig men tur att man har två hundar. Så bara ihop med kopplen så hade man i alla fall  några meter koppel. Spåren låg i ungefär 45 minuter som det var så fruktansvärt torrt i skogen. Men det hade nog kunnat ligga lite längre kanske.
Xena fick ett väldigt kuperat spår som började med att det gick rakt ner och sedan så vandrade vi oss upp igen. Hon hittade alla tre pinnarna men hon tog även ett bakspår. Jag hade lagt en alldeles för konstig kurva så spårlukten flöt nog i hop med varandra mellan 2 och 3 pinnen. Men jag har bestämt mig för att inte korrigera henne som hon spårar bra utan matten får i stället lära sig att titta på hunden och inte lägga konstiga spår i början av hennes spårkarriär. Så vi bakspårade till 2 pinnen och sedan spårade vi tillbaka till 3 pinnen  åt rätt håll. Ja det blev lite tokigt men det blev ändå bra för hon jobbade på fint och tyckte att det var roligt.
Astrid fick ett plant spår men det var mycket torrt i hennes spår och jag la spåret med mycket svängar. Vid andra föremålet så var hon nog lite trött i huvudet för hon började kolla på annat. Men med lite hjälp kom hon fram till tredje föremålet. Jag hade nog även här lagt en konstig sväng. Så bakläxa X2 till matten och guldstjärnor till kamelerna. Men Astrid jobbade på mycket bra och var koncentrerad i spåret.
Mellan spårläggning och spårning plockade vi blåbär och tog en promenad. Xena tyckte i år att blåbär var mycket gott. Astrid hon äter allt :)
Bilderna är på hur skogen såg ut. Bestämde mig även när jag for hemåt att jag måste planera spåren bättre nästa gång och rita upp dem på papper. Det blir lättare då och jag har en tentens att lägga spåren åt samma håll och ungefär lika svårt. Men en sak jag tänkte på när vi gick var att när man lägger ut spåret så känns det långt. När vi sedan går spåret så är det så kort. Ungefär hur många steg är ett normallångt spår?





Inga kommentarer: