söndag 20 juli 2014

Äntligen är licenboken här

I veckan har jag väntat och väntat på att den ska dimpa ner i postlådan och på torsdagen var den äntligen här. Den lilla blå inplastade boken som gör att min lilla Toka kan springa så fort hon har lust efter en liten plasttrasa. Jag vet att hon kommer att bli tokglad när hon förstår vad hon ska få göra.

Det känns så spännande så jag vet knappt om jag kan vänta till måndagen den 28 Juli. Men det måste vi så klart göra och det är snart bara en vecka kvar. Just nu går jag och funderar om vi inte ska försöka oss på en tävling till i år men jag vet inte om vi ska göra det eller inte. Svårt beslut som jag gillar den här tävlingsformen och vet att Xena också kommer att göra det. Men jag ska nog hålla mig till planen och inte köra någon mer tävling även om det tar emot. Men jag har inte bestämt mig än.

Men idag ska vi nog ladda upp med en långpromenad när vädret är mulet.

Lure Coursing tävlingarna har en temperatursgräns som innebär att de inte får springa över en vissa temperatur. Jättebra men det är fortfarande varmt så jag försöker gå med mina hundar på dagarna så de ska bli vana med värmen. Inga långa sträckor men så de blir vana att röra på sig när det är varmt. Inte snällt att släppa sin hund i 26 graders värme och låta den springa 1000 meter i full fart om den är van att ligga inne i skuggan hela dagarna och bara röra sig när det blir svalt. Så det har vi försökt vänja oss med. Promenaden brukar avslutas med ett dopp i sjön.

2 kommentarer:

Ninni sa...

Åh så kul! Bra också att försöka vänja henne vid värmen, det har jag gjort med Aysu också :)

Unknown sa...

Lycka till på tävlingen :)

Hur värmer man upp hunden innan ett sånt lopp?
Sofia/www.echosierra.se