måndag 14 juli 2014

Pigga ben igen

För två veckor sedan så var Xena halt och då pratar vi verkligen halt fram. Åkte aldrig till någon veterinär som de ändå bara ordinerar vila och antiinflammatoriskt och oftast inte kan säga vad som är felet. Kanske inte alltid bra men jag har valt att göra så. Hältan har kommit och gått och det är inte lätt att hålla en vild kamel i koppel. Jag tror att hältan har kommit av att hon sprang in i Astrid med en smäll på gården när de busade. Dagen efter var hon halt.

Men nu i två dagar har vi gått lite mera och hon har inte visat någon hälta. Hon har även rusat på gården och ingen hälta så jag hoppas vi har vilat bort den.

Idag gick vi våran första längre promenad på 7 km och efter den har Xena sovit och sovit. Det är jobbigt att röra sig när man äntligen får. Även Astrid tyckte att det var skönt men hon blev inte så trött som Xena. Men hon är heller här och där på promenaderna utan hetsar upp sig när det är nödvändigt. Varför ska man ta slut på sig själv har hon börjat tänka på ålderns höst.

Jag är väldigt glad att hon inte är halt längre som Xena är anmäld till sitt första Lure Coursing lopp om två veckor. Så nu måste vi börja göra längre promenader igen om det ska bli något springa av. Fortsätter det så här bra så blir det start på måndagen om två veckor i Bronäs. Vi håller tummarna både för det och att licensboken hinner komma. Utan licensbok ingen start.

Inga kommentarer: