måndag 30 december 2013

Planer 2014

Nu ska man kanske prata tyst om sina planer men jag tänker inte berätta var mina planer kommer att äga rum här och nu för planerna kan förändras under året. Bara de närmaste vet om mina planer och så tänker jag fortsätta ha det ;) Ja jag tänker faktiskt vara lite hemlig.

Det första jag funderar på är att kanske gå en unghundskurs med Xena som börjar nu i Januari och som är inomhus i en varm hall. Det gillar vi massor att slippa frysa och slippa vara kalla och blöta hela tiden när vi ska göra någonting. Tänker och tror att den kan vara väldigt bra för henne.

Mitt största mål är under det här året att vi ska kunna ställa ut och förhoppningsvis ta ett cert eller två till. Det är min förhoppning men vi får se om sötnoskamelen tycker samma sak. För det är inte alls säkert.

Det andra målet är att starta i rallylydnad under våren och under våren, sommaren och hösten ta tre godkända tävlingar så vi kan starta fortsättningsklassen i vinter inomhus. Har även en plan att starta lydnadsklass 1 under vintern. Förhoppningen är att vi även ska kunna få lite bra poäng och träna lite mera seriöst än jag har gjort tidigare med Astrid och Maya. Plocka sönder momenten och sätta ihop dem så hela kedjan blir bra.

Sedan har jag gått här och funderat mycket på hur jag ska göra med lure coursingen. Har bestämt mig för att ta licensen någon gång under året och förhoppningsvis i början så jag kan anmäla till en tävling och sedan kunna ställa i bruks och jaktklass. För med en godkänd tävling så får man göra det och det vill jag göra. Mycket roligare än unghundsklass om ni frågar mig. Men tävla seriöst tänker jag inte göra som det kostar så mycket pengar och ska jag tävla i LC så vill jag tävla mycket så mycket det går. Så 2015 om vi fixar licensen under året då får ni se upp då har jag jobb och pengar igen och då jäklar satsar vi högt. Lure Coursing är ändå det roligaste som man kan hålla på med och jag tror att Xena är en grym springare. Anledningen till att jag vill vänta till 2015 är för att jag vill att hon ska växa klart också och vara färdigt i kroppen som det sliter mycket att springa fort och vända snabbt.

Och lilla Astrid ja vad ska hon göra, som tävlingskarriären är slut så innebär inte det att hon bara ligger hemma på soffan och myser. Nej hon får hänga med på alla strapatser och träna hon med. Det enda hon inte får följa med på är lc som jag inte vill utsätta henne för stressen som det innebär och hon skulle bli så ledsen att hon inte fick springa. Det som är synd är att jag inte kan använda Astrid heller som stödhund till Xena men men det är bara att hitta  något annat. Annars så hoppas jag ju att hon får vara frisk och kry och glad kamel.

Ja så ser våra planer ut och det är inte alltid man får som man vill men man måste sikta på någonting för att få någonting gjort. Utan planer och mål kommer man ingenstans




Inga kommentarer: