fredag 27 december 2013

Uppdatering om julhelgen

Ja jag är lite seg på att uppdatera här i bloggen men jag ska försöka göra bättre i från mig 2014 ;) Det är väl mitt tidiga nyårslöfte innan nyår ens har varit. Men julen i vårt hus började med att skitkatten och kattfan fick en ny kattkorg från Granngården som jag har gått och tittat på ett tag men tyckte att den har varit lite dyr men innan jul var det halva priset. Jag var ju tvungen att slå till :) Katterna gillar den väldigt mycket och ligger där ofta och trycker och även nattetid ibland. Vilket även var lite halva grejen att vi inte skulle ha dem i sängen MEN Mulis ligger fortfarande och balanserar på kanten varje natt. Men man kan inte få allt.

På julafton fick kamelerna en massa godis och leksaker och även katterna fick lite leksaker av sin mormor som alltid skämmer bort alla inblandade. Kamelerna fick även ett varsitt ben av sina kompisar Elza och Nitho på julafton som de firade kvällen med oss och åt en massa god mat. Mycket trevligt men Astrid ville mest visa att husse och matte var hennes matte och var nog lite sotis för att Elza även hon var här. Grisen från IKEA fick ett snabbt avslut på livet då Astrid och Xena bestämde sig för att göra lidandet kort för herr gris. Han är nu mera väldigt smal och ranglig, Apan han fick leva till juldagen och har nu mera inget huvud kvar. IKEA råttan den är fortfarande tjock och välmående :) 

På annandagen var vi hem till min mamma och åt mat på kvällen och Xena tycker att det är lite läskigt att åka hiss och skulle gärna springa runt i hissen om det gick. En granne gjorde misstaget att trycka upp oss till fel våning och det uppskattades inte av fru Astrid och granne stängde fort hissdörren igen. Ja de har blivit lite ociviliserade av att bo i en mindre stad. Xena skötte sig annars väldigt bra som hon bara har varit två gånger tidigare hos mamma. Hon är duktig på att slappna av på nya ställen och lägger sig och sover om man säger till henne att gå och lägga sig. Astrid är också duktig så klart. 

Idag har vi varit hundvakt till Elza som har varit här hela dagen med oss. Elza och Astrid är inte i samma rum inne efter en incident i somras så Xena fick hålla Astrid sällskap i vardagsrummet och Elza fick vara i köket men det är i anslutning till vardagsrummet så alla har sett varandra. Katten har också passat på att psyka Elza genom grinden och Elza psykade tillbaka. Xena var väl lite besviken som inte fick leka med sin vän men det blev bäst så. När Anna är här så kan alla vara i samma rum samtidigt för då har vi koll på varsin hund och det är inga problem men det är dumt att utmana ödet när man är själv om något skulle hända. Elza blev sedan bortskämd av sambon som matade henne med lite smått och gott och sedan låg hon under hans stol och dreglade när vi sedan bjöd Anna på middag innan hon åkte hem efter jobbet. 




Inga kommentarer: