torsdag 27 december 2012

Xenas första dåliga hundmöte och en förbannad Astrid

Så har det hänt och jag hade hoppats att det skulle dröja lite till. Men nu är det första dåliga hundmötet avklarat och jag gick inte upp i rök av ilska. Försökte hålla mig lugn för att inte göra situationen värre än den var.

Kommer och går på gångbanan med både Astrid och Xena och vi möter en stor svart hund med en karl i kopplet. En karl som ser ut som att han kan hålla i sin hund. Jag samlar ihop mina hundar och försöker få kontakt med Xena som gärna vill hoppa som en tok när en hund passerar. Så vi stannar på stället och jag börjat mata i henne godis för att det ska bli ett bra möte och för att hon inte ska bry sig nämnvärt om det. Ser i ögonvrån att den mötande hunden intar en hukande position i kopplet och att hussen inte verkar ha nämnvärt stor koll på sin hund. Så vad händer. Jo den mötande hunden kastar sig förbi sin husse och skäller med blottade tänder mot båda mina hundar. Den kommer nästan ända fram och Astrid blir skitförbannad och skäller tillbaka och kastar sig i kopplet och ser inte alls trevlig ut. Xena blir helt tokig och hänger på. Hussen till hunden stannar typ istället för att fortsätta gå samtidigt som jag tror att nu kommer det att bli slagsmål som Astrid och den andra hunden är så nära varandra. 

När den äntligen kommer förbi så står hussen och nästan flinar åt hela min situation och jag säger åt honom att han får väl ha lite bättre koll på sin hund så den inte kommer fram till mina hundar. Den kom inte fram svarar han då. Men jag anser att när två hundar nästan kommer åt varandra och jag står på rätt sida om vägen då har den kommit för nära och han har noll koll. Poängterar också att jag har en valp med mig men det verkar han inte bry sig så mycket om utan går vidare. När sedan en person passerar oss strax efter så vrålskäller Xena hysteriskt stackarn.

Astrid höll sig lugn och hon brukar aldrig bry sig om andra hundar men idag blev hon skitförbannad när hunden hoppade fram och jag tror allvarligt att hon hade hoppat på hunden om hon hade kommit åt. Hon skyddade helt enkelt den lilla. Hade det varit innan Xena kom så hade hon bara gått förbi hjärtat.

Resten av promenaden gick bra och vi gjorde bra möten med människor. De som passerade oss direkt efter händelsen nästan stannade faktiskt och hälsade och brydde sig inte om att Xena skällde som en tok. Jag tror faktiskt att det var bra.

8 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Fy vad tråkigt med sådana människor. Tur att du träffade på bra efteråt.

Katarina sa...

Det är verkligen tråkigt att sådant här händer. Fy för människor som inte respekterar andra!

Eva sa...

Tror jag också var bra!
Har mött en del sådana där... De brukar vara skitförb-e på mig när vi skiljs, för jag blir smått skogstokig tyvärr.
(Visst är det Dalarna du bor ja? Då hör/läser du väl om hunden som blev tagen för varg o sköts. Bodde 2 portar från mig... Och verkade urgo')

Zallek - Kellaz sa...

Åh, vad arg jag blir. *kokar* Hoppas du får bättre erfarenheter att öva på den närmaste tiden.

Quila o Ronja sa...

Nej, vad tråkigt :-(
Man blir så himla arg!!! Det är ju just det här, som man absolut INTE vill ska hända.
Hoppas verkligen att ni får många bra möten frasmöver.

A sa...

Finns alltid puckade hundmänniskor tyvärr :( Mycke folk som aldrig skulle haft hund....

Tur det inte blev nått bett iaf och hoppas nu att den lilla inte tycker andra hundar är super läbbiga.

Kram

Unknown sa...

Ibland undrar jag om det är en form av sexuellt trakasseri - när en kille ställer sig för nära med en stor hund fast han ser att en kvinna försöker avstyra en upptrappning av ett hundmöte.
Trist.

Asta och Iris sa...

Min hund är ju en av dem som gör utfall på det där sättet. Skillnaden är väl att man kan FÖRSÖKA ta ansvar genom att INTE gå för nära. Då brukar Asta lugna sig. Men konstiga män...som Åsa skriver, det är nästan en form av trakasseri eller maktdemonstration. Jo Runn går att gå på men inte fritt. Massa vatten på isen gör det blött och äckligt. Dessutom är isen lömsk. Håller man sig till plogade områden går det ju bra en för mig blir det nog skogen i alla fall.