söndag 30 december 2012

Helbilder på kamelerna


Lilla lilla busfröet som blir 5 månader den 5 Januari. Jag tycker att hon utvecklas mycket fint och det ser väldigt lovande ut för framtiden. Hon verkar även växa väldigt jämnt än så länge och det gillar jag så klart.  Stå det kan hon men att springa bredvid där är det inte lika lätt så vi har lite att jobba på. Att hoppas om en gasell bredvid och bita mig i rumpan är bra mycket roligare än att springa bredvid. Varför ska jag göra det funderar hon och hoppar vidare. Ser fram i mot den första inofficiella utställningen i januari med skräckblandat förtjusning. Jag tror att det blir ett riktigt äventyr.


Åhh så har vi lilla söting Astrid. Mammas lilla prinsessa och det kommer hon alltid att vara hur gammal hon än blir. På den här bilden så kan man se hur Adissons sjukdom har gjort att hennes fina päls inte längre är så fin. Idag är det svårt att se hur den gulliga ruggugglan kan vara en svensk utställningschampion. Men hon är ju så fin. Massor med päls på halsen och som ni ser så är pälsen väldigt dålig på halva Astrid från magen och ner. Den är så tunn så tunn. Tycker synd om henne men det finns inget som man kan göra och antagligen så beror den dåliga pälskvaliten på kortisonet hon äter. Hon är även ingen päls på magen eller en bit upp på halsen. På låren är det även dåligt med päls. Hon får Viacutan i maten varje dag för att se om det blir bättre. Hon sprutas även med Humilac för att inte pälsen ska bli så skör och gå av. I sommar för jag väl smörja in henne med solskydd och hudlotion :) Älskar den lilla tokan och jag håller henne så kär. Lite tjock är hon också men det får hon vara idag och det är nog även bra nu när hon har lite mindre päls. Så hon kan hålla sig varm och fin.

8 kommentarer:

Asta och Iris sa...

Vilka vackra hundar du har:-)

Sandra sa...

Så vackra de är!
Gott nytt år önskar vi er oxå :)

Siriosmilla sa...

Jag ser fram emot att få rapporter från utställningsringen. Det verkar bli riktigt spännande, mest för att du har en riktigt fin hund!

Gott nytt år!

Eva sa...

De är super båda två!
Ok för pälsen men det tar ju inte bort att hon är bra. (O förstår helt din tanke om vikten - J har tunnat ur i päls en hel del, och dessutom tappat muskelmassa. Visserligen "bara" pga ålder. Han får alltid de största och fetaste bitarna:D )
Och valputställningar... Hihihi! Är något av det skojsigaste som finns! Säger jag som nästan blir förskräckt över FÖR stor perfektion hos småttingarnas uppvisande.
PUSS till damen o lilla fröken!

Anonym sa...

Vilken fin blogg.
Tråkigt med sjukdomar, våra hundar är ju våra barn.

Kramar Sari

Unknown sa...

Hundarnas liv är ju som våra på fast forward, sjukdom och död ingår i paketet. Jag har ofta undrat om vi lär oss att förhålla oss till detta genom våra hundar. Min förra hund var knackig under sitt sista år, men han tog det med en sådan värdighet att det var som om att han ville berätta något om livets slutskede, visa hur man kunde leva trots att man inte var frisk.
Hursomhelst önskar vi ett Gott Slut och många glada år med den lilla sötingen, hoppas även att Astrid kommer att få må bra under det kommande året.

Hanna aka Lilla My sa...

Sååå fina de är!

desperat hemmafru sa...

Jag önskar dig och dina hundar ett gott nytt 2013. Tycker att det är väldigt spännande att få följa dig och dina hundar. Har precis skaffat mig en andra hund och kommer antagligen få gå igenom delvis samma faser som ni, även om min nya hund är lite äldre (nio månader). Känns på något sätt skönt att se att även andra brottas med olika upplevelser och funderingar. Fast förhoppningsvis blir det mest skratt och tokigheter! :-)