måndag 26 november 2012

Dagens träning


Idag har vi tränat på thepåsen igen och ja idag gick det inte alls bra om vi säger så :) När vi har kört med glas eller burk så har det gått bättre som hon inte har velat bita i dem.Snusdosan var på tok för lätt som hon gärna bet tag i och slängde iväg. Ja det blev lite the på golvet också som locket åkte av i farten en gång. Jag provade med att stoppa fram en tom snusdosa också för att se om hon har förstått att det är lukten jag vill åt. MEN nej det hade hon inte alls tänkt på. Hon duttade och bet i båda :) 

Så nu byter jag taktik för att hon ska nosa på tepåsen först för att känna igen lukten kan vi hoppas för att sedan lägga den i burken och sedan sätta på locket. Det måste ju bara bli rätt eller.........

4 kommentarer:

Arlo sa...

Jaha, det var därför ni hade snusdosa!
Så här gör vi: En tepåse och en bomullspad ligger i en glasburk med lock en stund. Rudi får nosa i burken...klick...godis...nos...klick...godis.

Sen tar jag bomullspaden, stänger locket om tepåsen, om annars kan förvilla med sin lukt, och gömmer paden någonstans i huset eller utomhus. På kommandot: Leta blir det full rulle och svansen går som en propeller. När Rudihittat paden (gör han alltid) blir det godis i utbyte mot den. Och så börjar vi om igen....

Lyckopiller sa...

Åååhå....det är det ni gör...
Rudis tips lät ju inte så dumt.

Eva sa...

Just det ja... Har ju tänkt jag ska testa med svarta galningen! Vore nog bra nu i eländesvädret som inte lockar till utevistelse precis.
Förresten, apropå inte fatta: en hundbekant berättade nyss om dotterns vavva som de tyckte lärt sig kontakt så bra. Alltså att titta i ögonen. Så satte de lilltösen på bordet och testade... Hon glodde rakt upp i taket! :D Det där med ögon hade hon missat helt!

[Anna] sa...

Vilket bra Rudi tips, jag vill verkligen träna sånt här på vintern när det kan vara metervis av snö och kallt som i nordpolen så man vill ju inte träna så mycket alls ute! Vem tusan vill ta av sig vantarna och frysa fingrarna av sig lixom :)