måndag 23 maj 2016

Instruktörshelg för Anita Axelsson

Så har vi varit i Karlstad och gjort första steget i SHFK FS1freestyleinstruktörsutbildning. Vilken fantastiskt helg det har varit och vad med saker jag har fått lära mig och jag älskar Anita Axelsson efter den här helgen. Vilken fantastisk kvinna och vilken härlig humor precis min humor. Nu vet jag även varför vi har tävlat bort våra diplom. Så nu ska vi träna om och göra rätt. Tur man har fått lärdomen nu och inte när jag riktigt har befäst nått moment. Jag slarvtränar lite ska jag erkänna men nu är det slut med det. Sakta inlärning skapar säkra moment och tricks.

Så vad har vi fått lära oss. Att man ska locka fram ett beteende för att slippa brus och inte klicka in beteendet på en gång. Fri shaping skapar lätt brusiga beteenden som sedan är svårt att träna bort. Men du kan också fånga ett beteende. Superviktigt med rätt inlärning. Hunden ska ha en så jäkla hög månadslön att den verkligen vill jobba med sin ägare. Hög månadslön massor med godis.  Att hunden inte ska få självbelöna sig själv, det gör mina massor slut med det nu hahah. 

Vi pratade massor om omvänd belöning och hur man kan använda sig av den i träningen. Vilken intensitet vi har i belöningen osv. Att få upp energinivån på hunden genom jaga kaninen. Hur man ska belöna speedade hundar och lugna hundar.

Olika targetar, jag ska genast börja lära in kroppstarget vilken grej lixom och att jag aldrig har tänkt på att den finns.  Att man aldrig ska belöna med targethanden aja baja mig.

Vi pratade även om att baklängeskedjor kan skapa en hund som snabbt vill till belöningen och då börjar att slarva för att komma dit.

Att föraren ska äga tricket och belöningen.

Jag det var lite som vi pratade om. Så bra kurs och jag vill gå steg 2 nu helt ingår :)

Inga kommentarer: