torsdag 13 augusti 2015

Kurshelgen i Karlskoga

Nu  kan man säga att jag har vaknat till liv efter helgen i Karlskoga och vilken helg. En fantastisk helg på många vis där jag har fått så mycket tips och nu ska jag bara försöka ta till mig alla tips och komma ihåg dem.

Deltagarna på kursen var i olika åldrar och flera olika raser. Raserna var golden, kelpie, chihuahua, dansk gårdshund, tollare, blandras, shelti, papillon. Den duktigaste hunden på kursen var enligt mig en chihahua den var fantastiskt duktig när ägaren visade upp deras freestyleprogram. Jag blir grymt impad när man ser dessa duktiga småhundar. Det är lite svårare att träna småhundar då de är små och belöningen är pytteliten.

På fredagen började vi med att träningstävla och Xena gjorde för första gången en fortsättningsbana och gjorde den bra och var lös för typ första gången i sitt liv utanför tomten. Under hela helgen tränade hon lös och höll sig i skinnet bland alla andra hundarna. Tyson körde sitt nybörjarprogram i samma stil som de senaste gångerna men han var kanske lite mer med den här gången. Men han var duktig ändå då allt var nytt.

Så vad fick jag lära mig på kursen som jag ska ta med mig. Jo jag ska framför allt slänga snuttetrasan ( viftandes med godiset innan vi gör någonting) och jag ska komma ur min Comfort zon. Det betyder att jag och Xena måste gå vidare till fortsättningsklass. Så bort med snuttetrasan och börja jobba upp att matten är det intressanta. Klarar jag av det så kommer mycket att lösa sig. Jag måste även börja belöna med vänster hand. Ja jag vet att jag ska göra det men det är lättare att ha handen kvar om man belönar med höger. Vårt belöningssystem ska också ändras och så även lekandet med hunden. Vi måste leka mycket mer än vad vi gör idag. Sjukt mycket mer och det märktes på kursen att det uppskattades av kamelerna. Leka och förstärka leken ännu mera när jag har lekt klart. Jag måste också lära om visa moment och verkligen säkerställa att de kan momenten och inte bara slava igenom dem för att de kan det.

Så jag fick med mig mycket från kursen som jag kan förändra i mitt tränande. Jag är verkligen glad att vi åkte på den och det var så givande och träffa andra människor med hundar och se var de ligger i träningen. Man lär sig så mycket genom att titta på andra.

Astrid fick på söndagen köra lite freestyle och det tyckte hon var jättekul. På söndagen var både Xena och Tyson trötta i huvudet och det märktes framförallt på Tyson som hade lite mindre tålamod med andra hundar. Men jag tycker att han var jätteduktig hela helgen trotts att han hade några utbrott men slappnade av så fint i buren fast det var andra hundar precis utanför.

Så idag har vi börjat träna på det nya sättet. Vi är alla lite förvirrade idag men jag tycker att framför allt Xena tyckte att träningen var lite roligare. Tyson han är lixom galen jämnt.



Inga kommentarer: