måndag 11 juli 2011

Ett bra träningspass

Ett gammalt kort på mig och Astrid som Johanna Bergeå har tagit



Så i kväll stoppade jag in två kameler och drog till falu brukshundklubb för att träna agility. Det ska vara måndagsträning enligt hemsidan men det var ingen där :( så jag som hade hoppats på lite hjälp och tips fick träna själva. Men det gjorde inget som det gick väldigt bra. Vi tränade på framförbyten och skicka över ett hinder som stog till höger eller vänster. Astrid hade först lite svårt att svänga och ta det andra hindret men till slut gick det. Maya fattade galoppen på en gång <3 Så här såg kombon ut. Kryssen står för hinder.






Så först tränade vi på att kamelen sitter framför hindrat jag går till andra hindret och kör igång kamelen och belöningen ligger i måtskålen framförhindret. Körde genom att ha kamelen både på min högra och vänstra sida. Sedan när det fungerade så visade jag på kameln på ett av hindren på sidan genom att göra ett framförbyte efter hinder nr 2 och skickade kamelen till hinder nr 3 till höger eller vänster. Men innan jag körde alla tre hindren i följd så körde jag bara nr 2 och 3 för att visa vad jag ville. Men Astrid fick till det till slut och gjorde några fina vändor. Det funkar perfa att ha en godbit i matskålen som belöning.





Sedan körde vi lite positions träning och Astrid var så duktig och gjorde några riktigt fina positioner men lite visning. Maya hade lite flugfobi men jag pratade och peppade henne så det gick rätt hyfsat till slut.




Jag är mycket nöjd med dagens träning och ca 1 timme kvalitetsträning blev det nog. Känns som det blev bra avslut inför nästa träningpass. Alla övningarna slutades på topp.





4 kommentarer:

becca & olga sa...

Ja den började för två veckor, kom på att jag kanske skulle länkat mer till det inlägget för de som inte läser bloggen varje dag. Men då vet jag till nästa gång,för jag vill ha fler utmaningar. Tycker sådant är så kul ;D

Anonym sa...

Om jag har fattat rätt så har de planerade måndagsträningarna upphört, men jag är å andra sidan inte så uppdaterad. Vi tänkte åka dit idag men solen skiner så det får bli framåt kvällen i så fall. Vore kul att ses där nån dag. Vet inte vad som hänt med studiecirkeln, vi väntade ju in Ulrika som skulle kolla tider och så!! Mikaela ska snart ha bebis så det verkar vara svårt att få till det. Men jag vill gärna fortsätta. Ska prata ed tjejerna, annars kanske man kan hitta andra som är intresserade. Kram

becca & olga sa...

Jag ska göra det nästa gång, märkte det var flera som inte visste om utmaningen :S

Zallek - Kellaz sa...

Tråkigt att du blev själv. Jag hade kommit om jag inte jobbade. Nu på sommaren kommer det inte att vara någon "ansvarig" där på måndagar men vi har sagt en tid därför att vi ska kunna samlas. Det verkade ha gått bra ändå. =)