fredag 25 januari 2008

Klobrott


Idag har det verkligen inte varit våran dag eller Astrids dag.

Allt började som vanligt med frukost och morgonpromis sedan gick allt åt skogen känns det som. Fick för mig att rasta Astrid lite i långlinan som hon var så busig. Brukar inte göra det men fick sådan lust idag. Astrid var så lycklig och sprang som en galning. Vi var inte ute speciellt länge och gick sedan in för att jag skulle åka till jobbet.

Då ser jag när hon ligger i soffan att ena klon på bakfoten är blodig och när jag kollar närmare så har den delat sig nästan på mitten. Så man kan säga att 1/4 av klon var lös. Jag kände att jag blev så ledsen och trött för alltid när det är nått så är jag påväg till jobbet.

Började ringa runt till vetrinärer men alla hade fullt idag. Så jag ringde min gamla veterinär i Avesta och berättade mitt problem. Hon fixade så jag fick komma nästan på en gång. När vi väll kom dit så bestämde sig vetrinären för att dra bort biten som var lös. Astrid var så duktig och sa ingenting. Sedan blev hon rädd och stod och skackade lilla gumman. Hon tyckte att så lite ändå av klon som hade lossnat så det skulle nog gå bra utan att ta bort klon.

Vi fick med oss hem en tratt och bandage. Tratten hatade Astrid från första stunden hon fick på sig den. Hon började att skaka och pipa och ville inte gå någonstans med den på. Hela sänge vibrerade när hon låg i den tillsammans med mig för att hon flämtade så. Hon var verkligen upprörd. Men nu är den av och inatt ska den på igen som jag inte vill riskera att hon slickar på tassen. Stackars liten :(

Nej ett stort tack till Monica på Avesta smådjursklinik som tog imot oss fast hon var fullbokad.

Inga kommentarer: