söndag 16 augusti 2015

Första försöket på åttansfrestelse

Idag var nog första strukturerade försöket i vårt nya träningstänk. Jag tycker att det gick bra faktiskt.
Det första som vi måste pränta in är hur vi startar och hur vi ska göra det. Har bestämt mig för att Tyson ska stanna sittande med rumpan mot plastbandet och jag står framför honom. När vi sedan får gå in ska jag backa för att få fokus på honom och han kommer med för att sedan gå in och göra ett snabbt sitt och sedan iväg. Xena och jag ska göra en snurr till höger tillsammans innan vi går in. Jag tycker att båda vännerna gjorde ett jättebra jobb. Mindre bra från min sida då jag fladdrade runt med fötterna. Skärpning för mig med andra ord.

Tyson och jag tränar bara position då det är den som verkligen behöver förstärkas och han har börjat lägga sig när vi stannar. Men nu känns det som vi är på rätt spår igen och han sitter vid sidan. 

Xena och jag tränade förutom startträning detta. Skickar över hindret direkt in i frestelsen och sedan skickade över hindret från frestelsen. Kedjningen gick jättebra och Xena tog inget i frestelsen fast jag hade lagt ut nya leksaker. Hon drog på en leksak som jag hade lagt efter frestelsen men inte leksaken i frestelsen eller burken med kattmat. Nej hon var inte alls intresserad av kattmaten konstigt nog. Hon älskar kattmat och vet direkt när jag har hällt upp det. Det svåra i den här övningen var att jag skickade henne mot granne som hon hatar eller grannhunden rättare sagt. Så helst ville hon springa mot staketet istället för att träna med mig. Xena tycker att det är svårt att träna hemma som hon vill ha koll på grannen och hon vill knappt leka fast hon egentligen älskar att leka. Men idag fick vi till lite lek och jag är nöjd även om jag vet att hon kan bättre men grannhunden är fenomenal störning. 

Började lite snabbt att lära in spin också på alla hundarna. De kan redan snurra åt höger men nu vill jag lära in spin till vänster. 


Inga kommentarer: