fredag 31 juli 2015

Strömsholm och kamelspecialen

Förra veckan for jag och kamelerna till Strömsholm för att medverka på kamelspecialen på söndagen. På lördagen var vi bara där och kollade in svenska vinthudhundsklubbens utställning och knäppte lite kort på kameler. Jag hade fått låna en stuga av en bekant så vi behövde inte använda bilen speciellt mycket. Skönt att kunna promenera till utställningen. På fredagen när vi kom och senare gick på området så var Tyson i gasen rätt rejält. Han skällde och trodde han såg hundar överallt men vi såg bara en hund. Men nya intryck och nya dofter gjorde att han gick igång rejält. Men det var roligt och se vad de slappnade av i stugan och fann sig tillrätta fort. Vi sov mycket gott på natten trotts att jag var lite mörkrädd. Xena fick äran att följa med på das på kvällen, kändes tryggt med lite sällskap :)
 
På lördagen tänkte Tyson börja med att äta upp några varghundar och det kändes lite pinsamt som de säkert tänkte varför ska den där in på området. Men att ta sig till buren skedde utan missöden. De andra två skötte sig som diamanter. Lördagen flöt på bra och det var fint väder och det var roligt att se på utställningen men lite kändes det att vi inte deltog. Men men det var ju som det var som jag var snål och inte anmälde. Senare på eftermiddagen kom min kära vän Pernilla och vi tog en promenad i regnet som nu började komma. Senare på kvällen så forsade regnet ner och det kändes inte speciellt uppmuntrande inför söndagen.
 
När vi vaknade på söndagen så var det uppehåll men molnigt. Jag kände mig inte direkt sugen på att ställa och att klä upp sig var inte alls att tänka på för mig. Det blev jeans och en svart munktröja. Ja jag kände mig bekväm om jag ska vara ärlig och det är för mig viktigt. Tog ut Tyson och sprang lite och han hoppade som en känguru men det kändes ändå bra. Han kändes bara glad och den spända hunden från fredagen var borta. När vi sprang in i ringen så kändes det så bra. Det var hundar runt ringen och han brydde sig inte alls om dem. När vi stod och blev bedömda så ställde konkurranshanarna upp sig inne i ringen tre meter bort och han brydde sig inte alls om dem. Jag var så jäkla lycklig när jag gick ut från ringen. Vilken kille jag har. Tyson fick inte tävla i konkurransen som han är krypt men det kändes som vi vann hela skiten.
 
Xena fick tävla mot en jättefin tik i bruksklass och Simon var fint klädd i kavaj och skjorta och jag tänkte att vi har väl inte en chans men vi ska ha roligt. Vi måste ha haft jäkligt roligt som vi blev bästa brukstik. När vi sedan fick tävla mot hanen i bruksklass så vann vi även där. Min fina Xena kändes så bra den här dagen. Som att inte det var nog så gick vi sedan och blev bästa tik 4 och det var många tikar anmälda den här dagen så det kändes ju helt otroligt. Jag var så glad för det här var inte direkt vad jag hade tänkt mig på morgonen.
 
Sedan tävlade jag även med Xena och Tyson i bästa par men vi vann inte men de skötte sig så bra så jag var så nöjd ändå. Tyson han kan ju sköta sig med andra hundar i ringen också. När det var dags för bästa rörelse av alla faraohundar så gick min lilla tjej och VANN ja ni hörde rätt hon gick och VANN och det hade jag väl aldrig tänkt mig och från bruksklass. Det är nog inte ofta det har hänt tror jag. Vilken duktig tjej och kille jag har. Astrid hon var också jätteduktig och skötte sig galant hela helgen.
 
Men vilken helg vi har haft så otroligt kul. Så kul att träffa alla och få lite nytändning på att ställa ut efter fiaskot i Västerås i våras.
 
 
Vaskurs Gail Devers Skumpandotter "Xena" Blev BIS-brukshund, BT-4 och vann BIS Bästa rörelser. Hon sprang väldigt fint den är dagen och tog äntligen ut stegen bak och matade på bra.


Duktiga Vaskurs Tyson Gay Skumpanson "Tyson" blev BIS krypt/kastrat.


Jag och Astrid Xemxija Dellamorte Dellamore körde en selfie under lördagmorgonen och ja vi är ju rätt lika :)

1 kommentar:

Erika sa...

Stort grattis!

Jag blir alltid så upprymd när jag läser om Tyson - han verkar så söt och lite hopplös (som min pudel). Och du är ju hur duktig som helst med honom!!